Postilaatikkoon kopsahti muutama viikko sitten kauan odotettu Jenni Häyrisen Katukeittiö, parempaa roskaruokaa - keittökirja. (Kirjan sain kiitokseksi kirjan reseptin koetestauksesta.) Pari viikkoa meni kirjaa selaillessa ja ihmetellessä ja lauantaina lopulta tartuin kirjaan ja ensimmäiseksi kokeiluun pääsi focaccia leipä.

IMG_0117-normal.jpg

Ohje oli ihanan helppo ja taikinan teko sujui innokkaan 1,5 vuotiaan neidinkin kanssa. Olen netistä joskus bongaillut reseptejä, kun tuntuivat kauhean monimutkaisilta ja aikaa vieviltä, kun taikinaa piti seisottaa tunti tolkulla yms. Tässä taikinan annettiin nousta 30 min. Tämän jälkeen taikina levitettiin pellille ja annettiin nousta toinen 30 min. Ei muuta kuin leipä uuniin 10-15 min ja herkku oli valmis. 

IMG_0120-normal.jpg

Itse jätin ohjeen rosmariinin pois, joten tässä on päällä vain oliiviöljyä, valkosipulia ja sormisuolaa. Kelpasi meille juuri tällaisena.

IMG_0129-normal.jpg

Välipalaksi söimmekin pesto, mozzarella, kirsikkatomaatti focaccia. Ai, että oli hyvää! Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaan viimeistään kesällä grillikauden alettua.