Tämä on varmaan kaikille muille ihan vanha juttu jo ja onhan se vähän mullekin, mutta haluan silti tuoda tämän älyttömän helpon reseptin tänne blogiini, jos vaikka joku löytäisi tästä uuden idean itselleen. Eli kyseessähän on vuokaleipä. Tästä on muodostunut meille älyttömän helppo arjen pelastaja silloin, kun edellisenä iltana huomaa, että leipä on loppu ja aamuksi ei ole mitään aamupalaa. 

Sekoitat vain nopeasti aineet sekaisin keskenään ja kelmu päälle ja se oli siinä. Taikina saa tekeytyä yön yli ja aamulla napsautat uunin päälle ja laitat vuoan uuniin lämpenemään. Taikina lämpimään vuokaan ja uuniin. 45 minuuttia myöhemmin sinulla on herkullinen leipä valmiina. 

WP_20140923_004.jpg

Vaivaamaton leipä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita aineet sekaisin ja peitä astia kelmulla. Anna taikinan seistä 12-18 tuntia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita kannellinen uunivuoka uuniin lämpenemään. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta pallo (jauhota taikina hyvin, ettei leipä tartu kiinni uunivuokaan). Peitä taikina vielä kelmulla. Kun uuni on lämmin, ota uunivuoka pois uunista ja kippaa taikina vuokaan. Paista leipää ensin kannen kanssa n. 30 minuuttia ja ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista n. 15 minuuttia.

Itse tein leipätaikinan eilen illalla valmiiksi ja heitin aamulla uuniin, kun muu perhe vielä nukkui. En malttanut ihan riittävän kauan nälissäni paistaa leipää ja ensimmäistä kertaa sain tämänkin epäonnistumaan. Eli muistakaa paistaa leipää riittävän kauan. Minun tehottomalla uunilla 45 minuuttia ei riitä. No ei lannistuta tästä vaan yritetään kohta taas uudellee!