IMG_7538.jpg

Tämä on tämän blogin ihka ensimmäinen mansikkakermakakku. En todellakaan ole perinteisten kermakakkujen ystävä. Suklaatäytekakku vielä menettelee ja ehkä kinuski, mutta nämä marjaiset kermakakut - ei todellakaan ole minun juttu. Ravintolapäivä poiki minulle kakkutilauksen ja tilaus pitikin sisällään kolme mansikkakermakakkua. Hieman kakistellen lupasin homman hoitaa ja nyt oli pakko leipoa harjoituskakku.

IMG_7522.jpg

Löysin viime syksynä melko takuuvarman kakkupohjan ohjeen. Tällä jopa minä olen saanut pohjat onnistumaan. Tasaisia ja siistejä kakkupohjia. Tässä teillekin linkki ohjeeseen. Kannattaa pistää talteen, jos ette vielä omista sitä luotto-ohjetta. 

IMG_7531.jpg

Täytteeksi halusin löytää kepeän ja raikkaan moussen. Mielestäni se tuo juhlavuutta perinteiseen kermakakkuun ja sopii ylioppilasjuhlien luonteeseen. Valion sivuilta löysin mansikkaisen täytteen ohjeen, johon tuli vispikermaa, rahkaa ja survottuja mansikoita. Hieman tuunailin ohjetta ja käytin mansikkarahkan sijaan mansikkaraparperirahkaa ja mielestäni täyte oli oikein onnistunut. Mansikkainen, mutta ei liian makea. 

IMG_7559.jpg

Valion ohjeessa kerrosten väliin tuli täytteen lisäksi mansikkahilloa. Itse laitoin survottua mansikkaa, kun hilloa minulla ei ollut. Survostakin oli vähän naftisti ja lopullisiin kakkuihin survosta täytyy laittaa enemmän. Se tuo mukavaa särmää ja raikkautta kakkuun.

IMG_7535.jpg

En ole oikeastaan koskaan pursotellut kakkuja ja nyt käytin yhden illan opiskellen pursottamista netin välityksellä. Kinuskikissan sivuilla on kattava tietopaketti erilaisista pursotustyyleistä ja kermoista. Sieltä nappasin käyttämäni yhdistelmän: vispikerma, vaniljakreemijauhe ja sokeri. Kuorrutus maistui hyvältä ja pursotuskin onnistui ensikertalaiselta melko mukavasti. Mansikoiden asettelu olikin sitten asteen verran haastavampaa. 

IMG_7529.jpg

Nyt olen valmis tämän viikon koitokseen. Kolme kakkupohjaa ja kakkujen täytöt ja kuorrutukset ja pari gluteenitonta kääretorttua. Saa katsoa, miten tässä käy. Toivottavasti tilaaja on tuleviin kakkuihin tyytyväinen. Tästä mansikkakermakakusta minäkin tykkäsin - saatoin santsata, ehkä jopa kahdesti..