Palailen vielä hetkeksi viikon takaisen Ravintolapäivän fiiliksiin ja pahoittelen kuvasaldon niukkuutta. En hulinalta ehtinyt tarttumaan kameraan ja no.. miehen näkemys tällaisesta valokuvaamisesta on vähän erilainen kuin minulla. Mutta saatiinhan muutama kuva tallennettua kameran muistikortillekin.

WP_20150515_010.jpg

Edellinen ilta oli yhtä hulinaa, kun yritin kuumeisesti saada kaiken mahdollisen tehtyä ja taisin päästä pehkuihin yhden aikoihin illalla. Aamulla oli aikainen herätys ja suuntasin pojun kanssa vauvauintiin ja kaupan kautta kotiin. Olin kymmeneltä kotona ja minulla oli kaksi tuntia aikaa järkätä piha kuntoon, koristella kakut ja hoitaa miljoona muuta asiaa. Ja armoton paniikki ja kiirehän siitä tuli. Lisäksi poju elää kauheaa äitiäitiäiti-vaihetta ja äidin pitäisi jatkuvasti olla maksimissaan kahden metrin etäisyydellä. 

WP_20150516_001.jpg

Lopulta kaikki oli valmista ja kakut pöydässä. Sää suosi meitä ja aurinko paistoi koko päivän. Asiakkaita riitti ja kakut myytiin loppuun ennätysnopeasti. Kahden jälkeen sain myydä loppuajan "eioota" ja tarjoilla kahvia pihalle eksyjille. Tein myyntiin kaikkiastaan kuusi kakkua. Yllä olevassa kuvassa on lakritsipommi, pätkiskakku, baileyskakku ja perinteinen New York Style cheesecake. Näiden lisäksi minulla oli toinen baileyskakku ja mansikkaherkkis.

Itse en päässyt yhtään kakkua maistamaan, mutta ilmeisesti maistuivat, kovasti ainakin kehuja sateli. Olin aika tyytyväinen näiden koristeluunkin - kerrankin. Yksi tai kaksi kakkua olisi ehkä mennyt vielä päivän aikana kaupaksi, mutta etukäteen ei voinut tietää, miten kauppa käy. 

IMG_7518.jpg

Ravintolapäivä oli kokemuksena huikea. Kaikki se stressi ja aherrus palkittiin iloisilla ihmisillä ja lautasilta hupevina kakkuina. Mutta ehkä kaikkein parasta oli ystävien tapaaminen, vaikka heidän kanssa ei kauheasti ehtinyt juttelemaan ja lapsen riemu, kun omalla hiekkakasalla riitti leikkikavereita koko iltapäiväksi. Muutama kyseli, että teenkö kakkuja myös tilauksesta ja yhden tilauksen Ravintolapäivä poikikin ja ensi viikonloppuna leivotaan ylioppilasjuhliin kakkuja oikein urakalla. Taas stressiä luvassa.

IMG_7519.jpg

Entä opinko jotain ensimmäisestä Ravintolapäivästäni ja tekisinkö jotain toisin? Uskon (en voi kovin suurella varmuudella tätä sanoa, mutta luulen olevani oikeassa), että yhtenäinen teema omassa ravintolassa kantaa pitkälle. Teema voi olla juustokakut niinkuin minulla, cup caket tai vaikka jokin maa tms. Se houkuttelee ihmisiä ja jos vielä tuote on jotain, mitä ei tule joka päivä tehtyä. Tuntui, että tien varteen viety kyltti, jossa luki Juustokakkutaivas, veti osan porukasta pihalle. 

Mieti mihin omat rahkeet riittää. Ei kannata haukata liian suurta palaa kerralla. Pyydä apujoukkoja, koska niitä tarvitaan. Kahvilassa tarvitaan kahvinkeittäjää ja juoksupoikaa, näin pystyt myös itse nauttimaan päivästä edes vähäsen. Varaa riittävästi astioita tai käytä kertakäyttöastioita, koska päivän aikana ei ehkä ole aikaa tiskata ja kertakäyttöastiat ovat vaan niin yksinkertaisia. 

Mainosta omaa kahvilaasi. Kutsu mukaan ystävät ja toverit ja pyydä levittämään sanaa ravintolastasi. Käytä hyväksesi facebookkia ja kaikkia mahdollisia kanavia. Ja muista nauttia!