854678.jpg

Neljä vuotias veljenpoikani on viime aikoina ollut kiinnostunut merirosvoista, niinpä lupasin hänelle tehdä pääkallolapaset. Hieman meinasi tulla erimielisyyttä, kun pääkallon koko ei miellyttänyt lapasten saajaa (pääkallonhan olisi pitänyt olla ISOMPI). Mutta toivottavasti ne nyt kelpaa!

Lapaset on tehty ihan peruslapasten ohjeella. Lankana musta ja valkoinen Novitan Wool. Pääkallon malli on jostain netistä, mutta sivun osoite on toisella koneella. Voin sen laittaa seuraavalla kerralla, jos sitä joku kaipailee.

854682.jpg

Edellisessä postauksessa esittelin ostamiani Katian Mississippi lankoja. Niistä syntyi uusimmalle kummipojallemme pieni villatakki. Ohje on Erika Knightin kirjasta Neuleita kullannupulle, sivu 52. Lankaa kului vähän vaille 150 g. Takki on tehty 3-6 kk ohjeella, mutta lisäsin vartalo-osaan pituutta noin 5 cm. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta tein vartalo-osan yhtenä kappaleena kainaloihin asti, kun vihaan tuota saumojen ompelua. Jostain pitäisi vielä löytää kivat napit ja sitten takki nopeasti postiin. Kummipoika on kasvanut niin kauheaa tahtia, että pelkään sen olevan pieni ennenkuin se ehtii käyttäjälleen.

Mississippi lanka oli minulle mukava uusi tuttavuus. Sitä oli mukava kutoa ja paksuutensa ansiosta takki valmistui nopeasti liki yhdessä päivässä. Ja se on niin samettisen pehmeää ja varmasti lämmintä! Kummipojan äiti toivoi, että kutoisin pojalle villapuvun syksyksi. Nyt pitäisi löytää jostain mukava ohje siihen ja kivan väristä lankaa. Saa katsoa mitä saan aikaiseksi.

Oikein mukavaa viikon alkua kaikille!