Luit ihan oikein, täälläkin valmistuu jotain pitkästä aikaa. Kummitytön villapuku on vienyt uskomattoman paljon aikaa ja on lopultakin minun osaltani valmis.

931561.jpg

Nyt tämä siirtyy kummitytön äidille, jonka kanssa tein keväällä sopimuksen. Minun piti hoitaa kutomispuoli ja hän kiinnittää vetoketjun.:) Sen jälkeen luvassa on toivottavasti parempi kuva, jos tuo kummityttö suostuu yhteistyötä tekemään.

Ohje on Novitan 2004 Talvinumerosta, malli nro 52. Lankana on Novitan Wool vaaleanpunainen hihan- ja lahkeensuissa ja muu osa sitten Wool neliraita. Lankaa taisi kulua miltei 400g. Nyt on puikoilla jo seuraava villapuku, onneksi vaan hieman pienikokoisempi, jospa sitten valmistuisi hieman nopeammin.

Ostin kesä lopulla hetken mielijohteesta turkoosia Kamenaa, tarkoituksena tehdä siitä itselleni huovutetut lapaset. Sain aikaiseksi mallitilkun, jonka jälkeen meni hermot ja lanka jäi odottamaan otollisempaa hetkeä. Eilen flunssaa potiessani kaivoin langan taas esille ja syntyi tämä.

931556.jpg

Tämä on kudottu nro 5 sukkapuikoilla, aina 12 silmukkaa per puikko. Apuna käytin Novita Huopasen lapasohjetta. Kylmäpäisesti tein vähän sinnepäin, päättelin ja tänään heitin koekappaleen pesukoneeseen. 40 astetta ja pari pyyheliinaa.

931558.jpg

Ja tämä löytyi koneen pohjalta. Peukalo oli päässyt vähän huovuttumaan yhteen, mutta pienen tappelun jälkeen suostui aukenemaan. Ja sen jälkeen olikin tuuletusten aika, se sopii minun käteen kuin valettu! Olen tuohon huovutustulokseenkin aika tyytyväinen. Inhoan kun Huopasesta tulee niin paksu ja jäykkä, mutta tämä on lämpimän tuntuinen ja silti mukava kädessä. Äkkiä kaveri puikoille ja pientä tuunausta niin olen valmis talvipakkasiin!

Hauskaa viikon jatkoa kaikille!!