Nyt kun kaikki lahjansaajat ovat lahjansa saaneet niin ne voidaan täällä myös paljastaa. Isoäitien kransseita en enää jaksa kuvaa laittaa. Kaikki olivat kauhean tyytyväisiä niihin. Eivät kuulemma jätä ainoastaan joulukoristeiksi vaan pitävät esille kesät talvet.

1165056.jpg

Isä ja isoveli saivat Jussi-sukat, jotka on tehty viimeisimmän Novitan ohjeen mukaisesti. Lankana näissä on Novitan Seiskaveikka. Isän sukkaan tein lisäksi vahvistetun kantapään.

1165055.jpg

Isoveljen avokki sai syksyllä itsevärjäämistä villalangoista tekemäni Milja-sukat. Ohje löytyy AnniKainen -blogista. Aika ei enää riittänyt äipän sukkien tekemiseen, joten paketissa oli mukana punainen seiskaveikkakerä ja lupaus villasukista.Siksipä puikoilla on AnniKainen -blogista bongaamani Siiri-sukat.

Sisko taannoin toivoi samanlaisia huovutettuja lapasia, kun itselleni tein. Lanka oli tiukilla, mutta ihmeen kaupalla yksi vyyhti Kamenaa riitti kaksiin lapasiin. Tiukilla oli myös lapasten valmistuminen ajoissa. Otin lapaset koneesta sunnuntai-iltana klo 21.00. Olivat vielä hieman kosteat, kun aamulla joutuivat pakettiin.

1165059.jpg

Kummitytön nukke sai uudet kesävaatteet. Ohje on jostain siskon Suuresta Käsityölehdestä. Alkusyksystä aloitin tekemään kummitytön nukelle kantokoppaa, tavoitteena kuluttaa laatikoissa pyörineet Samos ja Palma- kerät. Kantokoppa valmistui jo aikoja sitten, 
mutta viimeistely jäi ja jäi, joten koppa valmistui sopivasti jouluksi.
Laitoin koppaan vuoren ja tukihuopaa, tukemaan pohjaa ja laitoja. Aika hieno vaikka itse sanonkin, ainakin siihen verrattuna, 
mitä se oli ennen tukihuopaa ja vuorta.

1165060.jpg

1165063.jpg

Kuvat ei kauheen hyviä ole, pahoittelen. Tein lisäksi vielä koppaan tyynyn ja peiton. Hyvin näytti leikit tytölle maistuvan, kun joulupäivänä koppa oli mummun ja papan tykönä mukana.

1165058.jpg

Avokin siskolle meni vielä nämä patalaput.

Itselleni joulupukki toi toivomani Jokatyypin kaavakirjan, josta en nyt jaksa kuvaa metsästää mistään. Sormet syhyää ompelukoneen kimppuun, mutta tuntuu vaan ettei tuo aika riitä millään.