Ostin Tampereen käsityömessuilta ihanan väristä sinistä sukkalankaa ja halusin siitä itselleni sukat. Tavoitteena oli käyttää lanka viimeistä senttiä myöten, joten aloitin sukat kärjestä. Tämä oli jo tuttua, kun olen tehnyt Helmiksen pikasniikkereitä aikaisemmin. Mutta kantapään teko olikin sitten ihan eri asia. Ullasta ohjeet ulos ja yhtenä iltana lähdin kokeilemaan ja kantapää syntyi tuosta vaan. Sitten tikuttelemaan vartta niin pitkälle kuin lankaa riitti.

Lankana tosiaan BC Carnin Sock Wool, joka on 75% villaa ja 25% nylonia. Tarkkaa painomäärää en nyt osaa sanoa, mutta kaksi kerää näihin meni melkein kokonaan, että painoa on varmaan piirun verran alle 100g. Väri ei kuvassa ole ihan oikea vaan lanka on oikeasti selkeästi tummemman sininen. Istuvat hyvin jalkaan ja lanka on miellyttävän tuntuista. Teen ihan varmasti toistekin sukat "väärinpäin".

Ostin messuilta samaista lankaa kaksi kerää oranssinrusehtavana. Niistä lupasin tehdä säärystimet veljen vaimolle, mutta olen odottanut niihin inspirtaatiota, kun en haluaisi tylsästi tehdä perinteisiä sileää neulosta olevia säärystimiä. Jos jollakulla on hyviä säärystin vinkkejä niin laittakaapa ehdotuksia tuonne kommenttilootaan. Kiitos!