Minua alkoi harmittaa, kun lankalaatikot pullistelevat kaiken maailman sekalaisia pieniä lankanöttösiä ja lankoja, joista tiedän etten tule ikinä käyttämään missään. Kyselin veljen vaimolta kelpaisiko langat heille eskariin ja päiväkotiin. Tällainen kasa lankoja lähti lasten arkarteluihin.

Nyt mahtuu uudet värjätyt langat laatikoihin. Pari viikkoa sitten värjäilin verihelttaseitikeillä, mutta en tainnut malttaa laittaa riittävästi sieniä värjäysliemeen ja langoista tuli enemmänkin ruskeita kuin punaisia.

Keskimmäiset olivat samassa liemessä ja vaalea vasemmassa laidassa oli näiden jälkiliemessä. Oikean laidan ruskeampi lanka oli omassa liemessään. Nämä langat puretin värjäyksen yhteydessä.

Jatkoin perjantaina verihelttaseitikeillä värjäämistä. Nyt laitoin reilusti sieniä liemeen ja puretin langat etukäteen ja värit ovatkin huomattavasti vahvemmat. En tiedä mistä värisävyjen erot johtuvat. Vaaleammat langat ovat uineet jälkivärissä.

Eilen löysin vielä lisää värjäyssieniä ja tällä kertaa löysin aika paljon myös veriseitikkejä. Ne sienet saattavat jo jäädä odottamaan ensi kesää, mutta katsotaan jos vielä innostun jatkamaan värjäilyjä tänä syksynä.