Minulta tilattiin muutama viikko sitten villahousut ja villatakki neljävuotiaalle pojalle. Housuissa piti olla mahdollisimman korkea vyötärö suojaamaan alaselkää. Niiden tuli olla helposti puettavat, ei henkseleitä tai vetoketjua.  

Se olikin sitten hankalampi homma. Novitasta ei pahemmin löytynyt villahousujen ohjetta 110 senttiselle. Yksi villahaalari löytyi ja lopulta kevään 2009 Novitasta löytyi villahousut henkseleillä. Novitan ohjeesta otinkin oikeastaan vain silmukkamäärät ja mitat. Jätin ohjeen mukaiset palmikot pois, samoin henkselit. Ajattelin pujottaa vyötäröresoriin ohutta kuminauhaa, jos housut eivät muuten pysy ylhäällä.

 

Lankana villahousuissa on Novita Wool. Villahousut oli mukava neuloa, koska suurin osa neulottiin pyörönä ja ainoa sauma tuli haaraväliin. Lyhyen neuvottelun ja maanittelun sekä leikkimielisen uhkailun jälkeen housujen omistajakin suostui housuja kokeilemaan. Todistetusti housut olivat mukavat jalassa ja taipuivat temppuiluun.

 Kun housut oli kerran saatu jalkaan, seuraava ongelma olikin saada ne pois jalasta, lopulta hän suostui niistä hetkeksi luopumaan. Tämän jälkeen housuille keksittiin luovaa käyttöä. Ne soveltuivat myös pipoksi tai pupun korviksi. 

Näin tällä kertaa, jatkoa seuraa pian.