Vuoden alku sujui tähän asti oikein mallikkaasti, mutta tämän aamuinen ilma ei oikein mieltä ylentänyt. Inhottava sumpura ja jos tästä nyt pakastuu, niin onhan luvassa oikeat kunnon pääkallokelit. No töitä ainakin riittää!

 

Tässä vuoden vaihteen kiiruissa on valmistunut Hedda nro 2. Taisin viimeisiä kerroksia kutoa joulupäivänä anoppilassa, jos en ihan väärin muista. Tämä on luovutettu jo veljen vaimolle. Lankana Novitan Isoveli. Tähän versioon tein muutaman kerroksen lyhyemmän resorin, koska oma pipo on ehkä hippasen liian pitkä. 

 

Kummityttö puolestaan tilasi itselleen uudet villasukat. Hän lupasi itse valita mieleisen langan, jos minä sitten hoitaisin kutomispuolen. Langaksi oli valikoitunut Novitan Ticotico. Olipahan homma tikutella sukkia 2,5mm puikoilla. Tuntui, että puikot olivat kuin hammastikut. Onneksi kummitytön jalka on vielä melko pieni. Miehen 45 sukkia en ehkä olisi saanut hevillä valmiiksi.

Tein aikaisemmin poikaystävälle lapaset samaisesta Ticoticosta, mutta 3mm puikoilla. Silloin harmittelin käsialan epätasaisuutta, mutta puikkojen koostahan se oli kiinni. Pienemmillä puikoilla tuli siistiä ja tasaista jälkeä. Ehkä pitäisi uskoa joskus noihin puikkosuosituksiin.=)