Mikä ihana ilma. Aurinko on kyllä hellinyt koko pääsiäisen perjantaita lukuunottamatta. Torstaina kävin Ikeasta ostamassa parvekkeelle tuollaisen hyllykön, jotta saisin istutuksiani hieman pienempään tilaan. Nyt olen saanut vietyä tomaatteja, chilejä ja paprikoita nauttimaan auringonpaisteesta. Myös ihanan väriset sinkityt ämpärit ovat Ikeasta.

Isoin paprika, vai oliko tuo chili pitäisi siirtää jo isompaan ruukkuun. Muut saavat vielä hetken kasvatellä itseään. 

Basilika pääsi jo uuteen ruukkuunsa ja minusta siitä tuli hurmaava. Tuoksu oli ihana, kun sitä purkista toiseen siirsin.

 Samalla kun hain sitä hyllykköä Ikeasta tuli haksahdettua sellaiseen kukkien idätys/kasvatus settiin. En tiedä, miten aion auringonkukkia kasvattaa tuossa parvekkeella, mutta mun oli pakko yrittää. Punaisten ja keltaisten auringonkukkien lisäksi pakkauksessa oli vielä hajuherneiden siemeniä. Siemenet on itänyt sen verran hyvin, että tänään oli pakko siirtää osa auringonkukista erillisiin purkkeihin, viisi kumpaakin. Loput siemenet ja taimet taitaa mennä äidille. Hajuherneen siemet ovat itäneet hieman hitaammin ja ne saavat vielä odotella ja kasvaa rauhassa.   


 

Uusimpia tulokkaita ovat tomaatin taimet, jotka kotiutuivat eilen äidin luota. Toinen on kirsikkatomaatin taimi ja toinen luumutomaatin. Taimet ovat pelottavan pieniä, toivottavasti lähtevät tästä kasvamaan nopsaan.