Olen aina ollut jouluihminen. Tykkään koristella, touhuta paketteja ja nautin joulun tunnelmasta. Jotain on kuitenkin tapahtunut. Nykyään toivoisin joulun vain menevän nopeasti ohitse. Joulu on juoksemista paikasta toiseen. Kolmessa paikassa pitäisi käydä kolmen päivän aikana. Omaa joulua meillä ei ole vielä koskaan ollut, muutama vuosi sitten sentään oli oma joulukuusi. Tänä vuonna meillä ei ole koristeen koristetta laitettuna, kun kotona ei joulupyhinä ehdi kuin nukkumaan ja heti joulun jälkeen alkaa muutto ihka ensimmäiseen omaan kotiin. Sovimme, että ensi vuonna hankimme oman joulukuusen ja aion laittaa muutenkin joulua tätä vuotta enemmän. Ehkä silloin joulukin tuntuu taas mukavalta.

Taisin jossain vaiheessa kuulostaa aika stressaantuneelta joululahjojen suhteen. Niinpä ukko innostui ottamaan osaa lahjojen tekemiseen. Hän omin kätösin väänsi munakennoista sytykeruusuja. Hienosti näytti homma sujuvan ja tänään sain ne lopultakin pakattua.

Kaikki lahjat on nyt paketoitu, huominen jälkiruoka on jääkaapissa odottamassa ja kämppä siivottu. Minun puolestani joulu saa siis tulla. Yritän virittäytyä joulun tunnelmaan ja nauttia tästä joulusta aikatauluista ja reissaamisesta huolimatta. Tärkeintähän on, että saa aikaa viettää rakkaitten ihmisten kanssa. Ehkä muutaman vuoden päästä mekin saamme aloittaa omat jouluperinteet.. Huomenna esittelen viimeiset itsetehdyt joululahjat.