Täällä on kärsitty viime aikoina kevät väsymyksestä. Vaikka valoa riittää ja aurinkokin on viime viikkoina esiintynyt tiuhaan tahtiin, oma olo on nuutunut. Torstaina työkaveri piti pitkästä aikaa käsityöillan, johon sain itsenikin raahattua. Illan ohjelmassa oli huovutusta ja hyvää ruokaa. Oli mukava päästä viettämään iltaa samanhenkisten tyyppien kanssa. Olen aikaisemmin huoovuttanut lähinnä pesukoneella, nyt pääsin kokeilemaan neulahuovutusta.

Olen pitkään haaveillut huovutetusta, liljaa muistuttavasta kukkasesta, jonka voisin laittaa vaikka mustan villakangastakin rinnukseen piristykseksi. Kokeilemalla syntyi tällainen. Tikutus vaatii kyllä kärsivällisyyttä, joka itsellä meinasi loppua kesken. Täysin tyytyväinen en ole lopputulokseen, mutta menettelee. Taakse on ommeltu pieni hakaneula, jolla kukan saa vaikka takkiin tai kassiin kiinni.

Eilen kävin veljen vaimon kanssa Puutarhan kevät-messuilla. Messut olivat pieni pettymys. Loppujen lopuksi itse puutarhajuttuja oli todella vähän esillä ja myynnissä. Muutamalla osastolla oli siemeniä ja perennoja, mutta ei mitään työkaluja tai vastaavaa löytynyt. Enkä ymmärrä miten esimerkiksi ompelukone-esittelijät kuuluvat puutarhamessuille. Mukaan messuilta kuitenkin tarttui pikkunarsissit, jotka pääsivät keittiön ja pikkumakkarin kukkalaatikoihin kanervien tilalle. Lisäksi ostin erilaisia liljan sipuleita ja unikon juurakoita pihalle istuettavaksi.

Muratit alkavat olemaan parhaat päivät nähneitä, mutta annoin olla, etteivät narsissit näyttäisi niin orvoilta laatikoissaan. Ensimmäistä kertaa ostin narsisessa, jotenkin vaan jotain piristystä kaivattiin tähän keväseen. Söpöiltähän nuo tuossa näyttävät. Nyt vaan odotellaan, että loputkin lumet sulaa takapihalta ja maa sulaa, että pääsee niitä liljojakin istuttelemaan.

 

Mukavaa pääsiäisen odotusta!