Voi sanoa, että juhannusta vietettiin jo lähes perinteeksi muodostuneen kaavan mukaisesti ystävän mökillä paljussa lilluen ja saaristomerta ihaillen. Ruokalistalla oli grillatun lihan lisäksi savustettua lohta ja poikien mökkirannasta nappaamia ahventa..NAM! Pitkästä aikaa juhannusaattona sää suosi juhlijoita. Tässä muutama kuva juhannukselta.

Täytyy koittaa vielä liittää edes jotain käsitöihin liittyvää tähän postaukseen - onhan tämä kuitenkin käsityöblogi. Muutama viikko sitten kaivoin värjäyskattilat varastosta. Pataan pääsi tuttuun tapaan lupiinit. Ne perinteisesti on näitä alkukesän suosikkeja. 

Erottelin jälleen kukat ja lehdet eri kattiloihin. Vihreät langat ovat uineet lehtien liemessä. Puretteena alunaa sekä kuparisulfaattia. Siniset langat peräisin kukista ja näissä puretteena pelkkää aluna. Lankana jälleen Novitan valkoinen Nalle-lanka. Keskimmäinen vyyhti on kangasaitan kasvivärjäyslankaa, jonka olen jo kerran aikoinani värjännyt, mutta väri jäänyt hailakaksi. Nyt se pääsi uudestaan pataan.