Muutama viikko sitten etsin Turun Lankabaaria, mutta turhaan. Olivatkin sulkeneet liikkeensä kesän alussa ja toimivat tällä hetkellä enää nettikauppamuodossa. No ei auttanut muu kuin kipaista keskustaan ja Piikkopirtaan, josta löysin hakemaani merino baby- lankaa. Olen kyseistä lankaa jo monen monta kertaa silitellyt ja himoinnut, mutta en ole koskaan lankaa raaskinut ostaa sen melkoisen korkean hinnan takia. No nyt mukaan lähti kaksi vaaleanpunaista ja yksi tumman liila kerä. Suunnitelma oli lankojen suhteen oli vielä hieman avoinna. Lopulta viime viikon mökkireissulla alkoi puikot suihkimaan.


Vaaleanpunaisesta langasta lähti syntymään pieni vauvan nuttu. Ohje kirjasta Neuleita kullannupulle. Olen aikaisemmin huomannut kirjan neuleohjeiden olevan aika pientä kokoa, joten valitsin kooksi 3-6kk, vaikka vastasyntyneelle neule onkin tarkoitettu. Takki kudottu 3,5 pyöröpuikoilla. Vartalo-osa on kainaloihin asti kudottu yhtenä kappaleena.

Napit löytyi omasta varastosta. Kaksi kerää lankaa riitti mainiosti pieneen nuttuun. Saattaa olla, että jämälangoista saisi vielä pienet sukat tai lapaset aikaiseksi. Merino baby oli mukavaa lankaa neuloa ja jälki supersiistiä. Ehdoton valinta jatkossakin pienten vaatteiden materiaaliksi. Kyllähän sitä joskus voi törsätä..