Eilinen päivä kului synttäreitä juhliessa. Ensimmäinen päivänsankari vietti elämänsä ensimmäisiä synttäreitä ja otti juhlien kunniaksi jo kolme kävelyaskeltakin. Seuraavalla päivänsankarilla kokemusta syntymäpäivän vietosta on jo ehtinyt kertymään roppakaupalla, kun ikäeroa synttärisankareilla on 90 vuotta. Jälkimmäisille synttäreille leivoin viemiseksi omenapiirakkaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kauraisen omenapiirakan, jonka ohje löytyy täältä.


Ohjeessa ei ollut mainittu laisinkaan, kuinka suureen vuokaan piirakka oli tarkoitus tehdä, Itse tein piirakan n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja eihän pohjataikina riittänyt mihinkään eli tein lopulta kaksinkertaisen annoksen. Mikä kyllä loppuviimeksi taisikin olla vähän turhan iso eli puolitoistakertainen annos olisi ollut varmaan sopivin vaihtoehto. Lopputulos oli ihan ok. Kauhean tarkkaan en ehtinyt piirakkaa maistelemaan, kun kummityttö sylissä koitin äkkiä piirakkaa syödä. Vähän ehkä kuivakka ja mauton lopputulos. Taitaa jäädä seuraavalla kerralla tekemättä.
 

Juhlien tuoksinassa muksut saivat villasukkansa. Kaikki olivat lopulta sopivia ja saajat tyytyväisiä. Näistä isomman kummitytön sukista piti vielä langat päätellä, joten nämä sukat pääset omistajalleen vasta perjantaina. Luonnossa värit hehkuvat vielä paremmin ja ovat ihan kummityttöni väriset. 
 

Tässä sitten seuraavien sukkien langat. Nämä pengottu omasta laatikosta ja käsvivärjättyjä lankoja. Iskä oli jo vähän huolissaan, oliko hänen sukkatilauksensa kokonaa unohdettu, mutta ei hätää. Langat on aamulla keritty ja silmukat luotu. Eli eiköhän tällä viikolla ala valmista tulemaan. Perusraitaa on taas luvassa.