Ostin elokuun alkupuolella Turun Lankamaailmasta trikookudetta ajatuksena tehdä siitä maton. Tadaa - tässä se nyt on. Valmiina omalla paikallaan. Ohje löytyy Kauhavan kangasaitan sivuilta Aura-matto. Ostin kaksi vyyhtiä alunperin kudetta, mutta eihän se sitten riittänyt. Lähdin ostamaan lisää kudetta, mutta Lankamaailmassa oli menekki ollut hyvä ja pienen paniikin jälkeen löysin yhden ainokaisen vyydin samaa harmaan sävyä. No sillä määrällä mentiin ja muutama kerron varsinaisesta ohjeesta jäi uupumaan. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi kuulunut myös nirkkoreuna, jonka olin jo alunperin suunnitellut jättäväni pois. 

Kude oli toisaltaan mukavan ohutta, joten sitä oli helppo virkata, mutta kude oli todella epätasalaatuista. Paikoitellen oli todella ohuita kohtia, joita jouduin leikkaamaan pois ja kude vyyhti koostui paikoitellen todella lyhyistä pätkistä. Mutta hinta-laatusuhde oli ihan ok. Saa katsoa mitä mieltä olen, kun alan toisesta ostamastani vyyhdistä virkkaamaan muutaman korin. Meneekö jo hermo siihen saksimiseen.
 

Toistaiseksi matto saa nyt olla tuossa keittiönlattialla, mihin sen suunnittelin. Vähän tuo siippa matto vierastaa, mutta ei nyt ainakaan toistaiseksi ole tullut mitään siirtotuomiota. Ikeasta pitäisi käydä ostamassa sellaista liukuestettä tuohon alle, ettei se rullautuisi tai liukuisi jalan alla. Fiilis valmistumisen jälkeen JESH!