Täällä kotona ollessa tuntuu ettei aika kului oikein millään. Tämä on sanan mukaisesti tätä odottamista. Onneksi kaverien seura aina välillä piristää päivää ja saa ajan kulumaan vähän nopeammin. Minulla on joka päivälle ollut, jotain vähän isompaa touhuamista suunniteltuna, mutta loppupäivä sitten kuluukin melkein sohvan nurkassa tai sängyllä läppäriltä sarjoja katsellessa ja kutoessa. Ihan pelastava enkeli keksi lainata minulle dvd-bokseja, jotta päivät kuluisi vähän nopeammin ja nyt on jo melkein kaksi kautta Aliasta katsottuna ja samalla on puikot viuhunut.

Edellispäivänä valmistui itselle huivi, siitä aikaisemmin esittelemästäni Gjestalin Bris langasta, joka tosiaan sisälsi 50% villaa ja 50% soijaa. Lopulta minäkin kudon elämäni ensimmäisen Bactus-huivin, tosin pitsiversiona. Ohje kyseiseen huiviin löytyy täältä


Lanka tosiaan tuntui kerällä silkkisen pehmeältä, mutta ei ollut kyllä siitä mukavimmasta päästä kutoa. Huivissa pitää tehdä paljon kahden silmukan yhteen kutomisia ja eipä muuten ollut kovinkaan helppoa. Vähän piti kikkailla, että sai suhteellisen siistiä jälkeä. Ja en ole ihan varma siitä kutittamisesta. Saattaa olla, että kaulalla huivi ei niin silkkiseltä tunnukaan, mutta katsotaan kunhan pääsen huivia kylmemmillä ilmoilla testailemaan. Ilmeisesti myös oma käsiala tiukentui jälkimmäisellä kavennuspuolikkaalla siinä vaiheessa, kun huomasin langan riittävyyden olevan siinä ja siinä. Ihan identtisiä huivin puolikkaista ei tullut, mutta ei sitä käytössä huomaa. Lankaa huviin kului yhteensä kolme kerää eli 150g, se neljäs kerä olisi ehkä kuitenkin ollut tarpeen, mutta ehkä huivi vähän venyy käytössä.