Meillä vietettiin neidin ristiäisiä uudenvuoden aatonaattona. En itse perusta kermakakuista ja halusin vähän näyttävämmän kakun neidin juhliin. Juustokakku olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta halusin kokeilla jotain uutta. Myös kakunkoriste mietitytti. Surffaillessa silmiin osui kerran ihan sokerimassasta tehdyt vauvan tossut ja eksyin Pionilaakson blogiin. Mitä ihanuuksia sieltä löytyikään ja helpot ohjeet, että tällainen aloittelijakin pystyy niitä seuraamaan.


Tällainen kakku sitä sitten lopulta syntyi. Siskoni teki tummat kakkupohjat ja minä hoidin täytteet ja koristelut. Täytteinä kakussa on baileys-täyte ja nougatmanteli-täyte, joiden ohjeet löytyvät Kinuskikissan sivuilta. Päällä vaniljanmakuinen sokerimassa. Alareunan lilanauha värjätty liilalla pastavärillä. Kakunkoristeet tehty lilasta ja valkoisesta sokerimassasta. Kuten koristeista saattaa jo arvata, että meidän ristiäisissä oli lilateema, koska en ole mikään hempeän vaaleanpunaisen ystävä. Kukka-asetelmassa ja kimpussakin oli ihania liloja ruusuja.
 

Minusta nuo tennarit ovat kerrassaan suloiset ja tosiaan yllättävän helpot tehdä. Onneksi tosin tein harjoitteluversiot, joten muutaman niksin opin, jotta näistä tuli lähes täydelliset..;) Tässä vielä linkki tennareiden kokoamisohjeeseen.