Päätin lopultakin tarttua härkää sarvista (äh, miten kulunut sanonta) ja lyhentää omaa to do - leivontalistaani. Listalla on pitkään keikkunut macaronleivosten testaus. Kuitenkin macaronien tekoa on kuvattu erittäin haastavaksi ja työlääksi, joten olen antanut homman olla. Nyt kuitenkin sukelsin netin uumeniin ja opiskelin macaronien valmistusta. Hyviä ohjeita ja vinkkejä löysin mm. Jauhot Suussa ja Soul Kitchen blogeista. 

Ei muuta kuin sihtaamaan mantelijauhoja ja vanhentamaan kananmunan valkuaista. Tuo 3,5 kk ikäinen tyttönen, vaihtelevat päiväuniajat ja äipän leivontaharrastus ei ole aina se kaikkein paras kombo. Yleensä aina kun äippä haluaisi jotain omia juttuja touhuta päiväuniaikaan, neidin nukkuminen on levotonta, tuttia saa käydä laittamassa miljoona kertaa takaisin suuhun ja uni ei vaan maita. No tällä kertaa taisi olla tähdet, tai mitkälie planeetat oikeissa asemissa, kun neiti nukkui kuin enkeli ja homma eteni.

IMG_1058-normal.jpg

Pellillä pursotuksen näytti hyvältä, seisotus, pelti uuniin ja peukut pystyyn. Voi sitä riemua, kun macaronit alkoivat uunissa kohota ja muistuttivat ohjeiden kuvia.

IMG_1060-normal.jpg

Punaiset ovat värjätty punaisella jauhemaisella elintarvikevärillä ja lilat pastavärillä. Kumpaakin horahti vähän turhan paljon taikinaan, jonka johdosta kuoret ovat melko ärtsyn värisiä. Mutta ei anneta sen haitata. Soul kitchenin blogista tein punaisiin täytteeksi suklaatäytettä ja liloihin vadelma-valkosuklaatäytettä. Jos joku tämän postauksen perusteella innostuu macaroneja tekemään ja tekee samaista suklaatäytettä niin vinkiksi, kannattaa kärsivällisesti odottaa, että täyte oikeasti JÄHMETTYY. Laita se vaikka jääkaappiin, ettei käy samanlaista katastrofia kuin meikäläisellä, jolla suklaata taisi lopulta olla jokapuolella muualla kuin itse leivosten välissä.

IMG_1066-normal.jpg

Entä kaiken tämän jälkeen, fiilis on ainakin ihan huipussaan. En tiedä oliko tämä jotain moukan tuuria, mutta ne onnistuivat. Ehkä se kärsivällisyys palkittiin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, mutta mantelijauhot todellakin kannattaa siivilöidä - ja monta kertaa, koska ne ovat yllättävän karkeita. Ja kannattaa tutustua eri ohjeisiin netissä. Niistä saa hyviä vinkkejä, miten välttää yleisiä sudenkuoppia. Jes, näitä kokeillaan vielä joskus uudestaan. On ne sen verran söpöläisiä!

IMG_1068-normal.jpg