IMG_6317-normal.jpg

Fazerinajuustokakku

175 g digestivekeksejä
n. 40-50 g sulatettua margariinia

Täyte

1 prk appelsiini tuorejuustoa
200g fazerinasuklaata
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 prk flora vispiä
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä tai appelsiinimehua

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimuruseos irtopohjavuon (halkaisija 20 cm) pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota Flora vispi. Notkista juusto ja lisää joukkoon sokerit ja sulatettu suklaa. Liuota liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja lisää liivateseos tuorejuustosuklaa seokseen. Kääntele joukkoon varovasti vahdotettu Flora vispi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään neljän tunnin ajan. Koristele esim. fazerinasuklaalla.

Meille piti tulla vieraita lauantaina ja kokeilin tehdä Fazerinajuustokakkua. Vieraat sairastuivat, joten kakkua maisteltiin lauantain iltapäiväkahvilla ja hyvää oli. Kakku oli mukavan helppo ja nopea tehdä. Ja jos tykkää appelsiinista tai fazerinasuklaasta niin tämä kakku on ihan MUST! Nam! Alkuperäinen ohje täältä.