IMG_6278-normal.jpg

Kinuski-pähkinäneliöt (maidoton)

200g Sunnuntain kasvirasvavalmiste
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
3 dl kaurakermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl Sunnuntain kasvirasvavalmistetta
150 g suolapähkinöitä

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 30 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 12-15 min. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute mittaamalla kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20-25 min. Kinuski sakenee keitettäessä. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä kinuski pohjan päälle ja lisää rouhitut pähkinät.

Asumme pienessä rivitaloyhtiössä ja yhtiökokoukset pidetään vuorotellen, kunkin luona. No ensi sunnuntaina on meidän vuoro ja kokoukseen pitää keksiä jotain tarjottavaa. Yksi naapureista kärsii maitoallergiasta, mikä lisäsi haastetta tarjottavan keksimiseen. Päätin kokeilla tällaisia kinuski-pähkinäneliöitä. Alkuperäinen ohje ei ole maidoton, mutta soveltaminen onnistui helposti. Tein koeversion viime viikolla ja hyvää oli. Kinuskin keittäminen tapahtui ensimmäistä kertaa ja onnistui ihan kohtalaisesti. En tiedä johtuuko tuosta kaurakermasta, mutta keittoaika oli paljon tuota ohjetta pidempi ja sitä olisi ehkä pitänyt keittää vielä hetken kauemmin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.