IMG_9153-normal.jpg

Päivää ennen kuin lähdimme synnytyslaitokselle neitiä hakemaan, olimme viettämässä mukavaa viimeistä päivää kahdestaan. Ohjelmassa oli viimeisiä ostoksia, seuraavan aamun herkkuaamupalan tarpeiden ostoa ja noutoruokaa. Kun pääsimme reissulta kotiin, odotti eteisessä harmaa savuverho ja savun tuottajaksi paljastui sohvalle unohtunut läppärini, joka oli päättänyt oikosulkea itsensä ja koneen akku oli sulattanut tiensä sohvan läpi. Onni onnettomuudessa, sohva ei syttynyt palamaan ja vahingot rajoittuivat lieviin savuvaurioihin, mutta järkytys oli melkoinen ja ajankohta ehkä yksi huonoimmista.

Meidän sairaalassaoloaikana siivousfirma kävi siivoamassa kämpän ja täällä oli tuulettimia ja hajunpoistajia ja vaikka mitä. Kun tultiin vauvan kanssa kotiin, meillä ei ollut olohuoneessa sohvaa, kaikki matot ja verhot oli pesulassa, samoin täkin ja tyynyt ym. Oli se vähän karu kotiinpaluu. Onneksi siivousfirman paku kurvasi melkein samalla hetkellä meidän kanssa pihaan ja palautti matot ja muut tekstiilit. 

No tästä asti meidän makuuhuone on ollut ilman verhoja ja olen miettinyt millaista ratkaisua lähtisin tuonne toteuttamaan. Lopulta tilasin Ompelun ihanuus verkkokaupasta meille verhokankaan ja Sisustus ja sepustus-blogin ohjeella ompelin laskosverhon.

Ohje oli kaikin puolin selkeä, mutta en tiedä ovatko ne nämä univelkaiset aivot vai mikä, mutta minun jakeluun ei tuo kankaan määrä mennyt mitenkään nappiin. Ohjeessa kangasta käskettiin varaamaan 15 cm enemmän kuin haluttu verhon pituus. No ohjeen mukaisten laskosten ja käännösten jälkeen verho oli kyllä huomattavasti lyhyempi kuin haluttu mitta, mutta ei anneta tämän haitata. Verho toimii ja peittää ikkunalasin, se kai se on se tärkein. Valitettavasti tilasin samalla kertaa myös tuonne tulevaan lastenhuoneeseen verhokankaan, josta olisi tarkoitus myös tulla laskosverho ja sama pituusongelma iskee sielläkin vastaan.

Fiilis ihan jees. Pääasia, että nyt mulla on kauan haaveilemani laskosverho, se on itsetehty ja rahaa säästyi huimasti!