Tämän kesän ehdoton hitti on meillä ollut New York style cheesecake. Kävimme toukokuun lopulla pyörähtämässä omalla kylällämme järjestetyssä Ihanat pihat- tapahtumassa, jossa oli pihakirppiksiä ja pop up- ravintoloita. Yhden nuoren tytön kahvilassa oli tarjolla kyseistä kakkua ja lemonadea. Siitä se idea sitten lähti kokeilla itsekin kyseisen kakun tekoa.

IMG_0046-normal.jpg

Ensin tehtiin pieni koekakku ja miehen kolmekymppisillä oli kakun varsinainen ensiesitys. Jostain syystä se kakku jäi kuvaamatta, mutta seuraava kakku valmistui juhannuspöytään. No kun kameranainen ehti paikalle, oli kakku jo korkattu. (Huomatkaa mitä hienoimmat kakkulautaset juhannuspöydässä..;)

Kakku on kyllä ihan superhyvää ja kaiken sen vaivan arvoista ja tuo vadelmamelba kyllä kruunaa kokonaisuuden. Ah ja nam.. Tosin, jos syö kolme kakkua puolentoista viikon sisään saattaa iskeä lievä kyllästyneisyys, joten juhannuksen jälkeen ei kyseistä kakkua ole enää tehty.

New York Style Cheesecake

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
125 g voita tai margariinia

Täyte:
600-800 g maustamatonta tuorejuusto (Philadelphia)
2-2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 kananmunaa
2 tl sitruunamehua

Kuorrutus:
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kermaviiliä

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Taputtele keksimuruseos kakkuvuoan pohjalle. Valmista täyte vatkaamalla sulatejuusto, sokeri, jauho, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja sitruunamehu hyvin vatkaten. Kaada seos pohjan päälle ja paista kakkua 175 asteessa n. 60 min. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita kermaviili ja sokerit ja kaada seos jäähtyneen kakun päälle ja paista kakkua vielä n. 40 min 175 asteisessa uunissa. Kakku on parhaimmillaan tarjottuna vasta seuraavana päivänä.

IMG_0045-normal.jpg

Vadelmamelba

pakastevadelmia
tomusokeria

Sulata vadelmat ja valuta suurin osa nesteestä siivilän avulla pois. Paseeraa tämän jälkeen vadelmat siivilän läpi. Lisää maun mukaan tomusokeria.

Alkuperäinen ja kuvallinen ohje löytyy TÄÄLTÄ.