IMG_9385-normal.jpg

Koska blogi on ollut melkoisessa pimennossa koko kesän, esittelen teille nyt vähän jälkijunassa meidän takapihan kasvojenkohotusta. Takapihalla oli meidän muuttaessa sellainen kauhea muurattu grillin rumilus, joka viime kesänä toimitti ainoastaan chilien säilytyspaikan virkaa. Silloin jo puhuttiin grillin purkamisesta, mutta se sitten jäi. Grilli ei kuitenkaan kestänyt enää viime talven rasituksia vaan alkoi murentua ja lopultakin sen oli aika lähteä.

IMG_9384-normal.jpg

Viime kesänä iskä teki minulle tuon puisen salaattilaatikon, mutta sen lisäksi minulla on ollut haaveissa oma pieni ryytimaa ja se toteutettiin samalla, kun moukaroimme grillin palasiksi. Kasvimaa kaivettiin tuohon aidan viereen.

IMG_9469-normal.jpg

Iskä rakenti laudoista reunat tuohon kasvimaan ympärille ja pohjalle laitoin vielä suodatinkankaan ennen kuin kaadoin mullat. Multaa tuoho kasvimaahan meni viisi vai kuusi 70 l säkkiä. Nyt maassa kasvaa tomaatti, kaksi chiliä sipulia ja punasipulia, ruohosipulia, viinisuolaheinää ja salaatteja. (Höh, en nyt löytänytkään koneelta kunnon "jälkeen" kuvaa tuosta itse kasvimaasta.) Mutta tämä saa kelvata.

IMG_1087-normal.jpg

Muuten pihalla kasvaa ruukkukurpitsa, hajuherneitä, astereita ja tietenkin yrteistä basilikaa ja oreganoa. Ruusut kukoistavat ja vielä odotellaan, että viime keväänä istuttamani liljat alkavat kukkia. Tuossa on kohta melkoinen kukkameri, nuppuja on meinaa sen verran reilusti. Tässä vielä kuvasatoa tämän kesän varrelta. Tuosta kurpitsasta on muuten tullut jo viisi kesäkurpitsaa, jotka ovat päätyneet pikku-neidin lautaselle. Ihanaa, kun voi tarjota lapselle ihan itse kasvattamaa luomuruokaa..;)

IMG_9483-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9477-normal.jpg

IMG_9476-normal.jpg

IMG_9475-normal.jpg

IMG_9466-normal.jpg

IMG_1086-normal.jpg

IMG_0747-normal.jpg

IMG_0731-normal.jpg

IMG_0727-normal.jpg

IMG_0723-normal.jpg