Pikkuneidin perusulkoiluvarustukseen kuuluu kypärämyssy ja pipo. Tästä huolimatta tuntuu, että puvun kaula-aukko on ihan liian avonainen, varsinkin kun en halua aiheuttaa neidille sitä fiilistä, että kuristuu vetoketjuun. Leudommilla keleillä tämä ei ole niin paljoa haitannut, mutta kun tuo talvi lopultakin tuli niin jotain piti keksiä.

IMG_3513-normal.jpg

Viikonloppuna neidin kaulaan eksyi minun puffi, joka tietenkin oli ihan liian iso, mutta siitä se ajatus lähti. Kaivoin syksyiset trikookankaat esille ja tämä aikoja sitten Marimekon tehtaanmyymälästä ostamani pallotrikoon jämä pääsi koekappaleeksi. Sopivan pituinen kangaspala on siis taiteltu kahtia ja ommeltu, käännetty ja ommeltu renkaaksi. Helppoa ja nopeaa, kunhan sen muistaa tehdä tässä järjestyksessä. Tällöin ei tarvitse kauheasti purkaa.. ups!:)

IMG_3512-normal.jpg

Tämä on jo koekäytetty ja toimivaksi todettu. Mutta rakas ystäväni google vinkkasi myös kolmionmallisesta kaulurista ja pitihän sekin kokeilla. Ohje ja kaava löytyi täältä. Kankaaksi valikoitui suloinen norsukangas, josta tein neidille muutaman pipon syksyksi. 

IMG_3510-normal.jpg

Yksinkertainen ja helppo ohje, jopa tällainen aloittelija ja amatööri onnistui loistavasti. Nepparit löytyi äidin ompelulaatikosta ja tätä neiti tykkää itsekin laittaa kaulaan, joskin neppejen kiinnilaitossa tarvitaan apua. Näitä teen varmasti lisää, kun noita kankaita on vielä tuolla kasa odottamassa. 

IMG_3511-normal.jpg