Pikkuneidin ehkä yksi tärkeimmistä joululahjoista oli punavalkoiset Brion lastenvaunut. Vauvaa on hoidettu antaumuksella koko syksy, mutta lopulta vauvalle saatiin omat menopelit. Vaunuissa oli mukana onneton, ohut kangasläpyskä, joka ilmeisesti ajoi patjan virkaa. Mutta pitäähän vauvalle kunnon patja ja peitot saada.

IMG_3469-normal.jpg

Kaivelin mummulan lankalaatikoista jämäkankaita, teemavärinä punainen ja valkoinen totta kai! Siitä lähtikin sitten elämäni ensimmäinen tilkkukokeilu. Tilkut taisivat olla 11x11 cm ja kaikki suurinpiirtein saman paksuista puuvillakangasta. Leikkauksen jälkeen sommittelin tilkut 6x4 tilkun riveiksi ja aloin ompelemaan, silittämään, ompelemaan ja silittämään. Yllättävän hyvin tilkut osuivat kohdilleen. 

IMG_3464-normal.jpg

Reunukset ja taustan tein vanhasta lakanasta. En tähän peittoon laittanut vanua tai mitään pehmuketta noiden kerrosten väliin. Tämä toimi tällaisena harjoituskappaleen ja harkitsin tekeväni miehen serkun pian syntyvälle lapselle oman pienen tilkkupeiton. Saa katsoa, saanko mitään aikaiseksi.

IMG_3467-normal.jpg

Enkä ole unohtanut niitä muita vaunujen petivaatteita. Pitäisi vanhasta petarista leikata vaunukopan pohjalle parempi patja ja tuosta samaisesta valkoisesta lakanakankaasta ommella pieni lakana ja tyyny vaunuihin. Tässä on samalla aivot surissut ja suunnitellut vaikka mitä pientä ompelutyötä neidin vauvalle. Olisi kiva ommella vauvalle pieni makuupussi, hoitokassi ja vaatteita ym. Mutta millä ajalla? Muistanko väärin vai onko sellainen kirjakin olemassa, missä on tuollaiselle Baby Born vauvalle vaatteiden ohjeita?