IMG_3667-normal.jpg

Meillä syödään pitsaa usein sen helppouden ja nopeuden takia ja ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että se on vaan niin hyvää. Yleensä täytteenä on joko jauhelihaa tai kinkkua, mutta nyt meillä on uusi suosikki. Täytteenä tässä on ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, pestoa, punasipulia ja kirsikkatomaatteja. On muuten hyvää!

IMG_3669-normal.jpg

Myöhästyin taas kameran kanssa, pitsa näyttää ihanalta ennen uuniin laittoa ja tässä vaiheessa, kun sain kuvat napattua niin pitsasta oli enää puolikas jäljellä. Hups!:) Mutta tässä vielä minun helppoakin helpomman pitsapohjan ohje.

Pitsapohja (uunipellillinen)

n. 4-4,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 rkl öljyä
n. 1,5 dl lämmintä vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina saa jäädä löysäksi. Taikinaa ei tarvitse nostattaa vaan kaada suoraan leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetulla kädellä taikina pellin kokoiseksi. Pohjan päälle ketsuppia, oreganoa tai pitsamaustetta. Tässä versiossa seuraavaksi laitetaan vähän juustoraastetta maun mukaan, meillä on yleensä perus-emmentalia. Taittele kinkut sinne tänne, laita mozzarellat kinkkujen lomaan, pirskottele pestoa maun mukaan ja lisää vielä kirsikkatomaatit ja punasipuli. Koko komeus uuniin, 200 asteeseen ja pitsa saa olla uunissa n. 20-25 min.