Leivoimme neidin kanssa pitkästä aikaa sämpylöitä. Homma on vielä hieman haastavaa reilun vuoden ikäisen taaperon kanssa, mutta haluan, että hänkin pääsee osallistumaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja. Sotkua ei saa säikähtää liiaksi ja ei se ole niin vaarallista, jos suuhun eksyy vähän maistiaisia. Neiti katsoi taikinan teon ajan tyytyväisenä muumeja tabletilta ja nakersi riisikakkua. Aluksi neiti ei halunnut koskea koko taikinaan ja alkoi sorkkia taikinapalaa kaapijalla. Lopulta taikinan maistelu taisi olla kiinnostavampaa kuin itse leipominen. Bongaa neidin sämpylä pelliltä.

IMG_0089-normal.jpg
(Nää on taas näitä kuvia - huono kamera ja liian vähän valoa..) 

Ohje sämpylöihin löytyy Pinnallisen (äidin) päiväkirjasta, linkki tässä. Mutta laitan ohjeen vielä itsellekin tänne muistiin.

Herkkusämpylät
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
4 dl grahamjauhoja

7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kuivat aineet ja anna turvota n. 5 min. Lisää tämän jälkeen joukkoon vehnäjauhot. Lisää oliiviöljy loppuvaiheessa taikinaan. Anna kohota 30 min. Leivo sämpylät ja anna sämpylöiden kohota toiset 30 min. Paista 225 asteessa n. 10 min.