IMG_4299-normal.jpg

Meillä on vietetty tänään toista äitienpäivää. Aamu alkoi leppoisalla yhdessäololla ja aamupalalla herkuteltiin mustikka-valkosuklaajuustokakulla. Rennon aamun jälkeen lähdettiin onnittelemaan mummua ja sieltä matka jatkui mammilaan. Illaksi vasta tultiin kotiin ja taas kaivettiin kakku kaapista. Ai, että oli hyvää! Miehekkeen mukaan kotoa löytyi äitienpäivän parhaat kakut..<3

Mustikka-valkosuklaajuustokakku
(puolikas annos)

150 g digestivekeksejä
75 g margariinia

400 g Philadelphia tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(0,5 dl maissitärkkelystä)
2 munaa
100 g valkosuklaata

mustikoita

Murskaa keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sula margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 min. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys (minulla ei ollut maissitärkkelystä saatikka perunajauhoja, joten jätin vaan pois). Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen. Kaada massa vuokaan. Ripottele päälle mustikoita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Käännä tämän jälkeen uuni pois päältä ja anna kakun olla uunin jälkilämmössä vielä n. 30 min. Peitä foliolla, jos kakku alkaa tummua liikaa.

IMG_4305-normal.jpg