IMG_0180-normal.jpg

Alkukesässä on ehdottomasti parasta raparperiaika. Raparperipiirakka on niin herkkua. Tällä kertaa googlettelin uutta ohjetta tähän herkkuun. Sattuikin löytymään uusi suosikki, jota täytyy tehdä uudestaan. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

IMG_0181-normal.jpg

Raparperipiirakka (uunivuoka, 1/2 annosta)
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
62,5 g sokeria
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
0,5 dl maitoa

Täyte
sopivasti raparperia
25 g sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murupäällyste
50 g jauhoja
50 g mantelijauhetta
40 g sokeria
50 g huoneenlämpöistä voita

Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota voi ja lisää sen jälkeen pikku hiljaa sokeri, kananmunat ja suola. Sekoita seuraavaksi maito ja lopuksi kuivat aineet. Levitä voideltuun uunivuokaan. Kuori ja pilko raparperit. Sekoita sokerit raparperien joukkoon. Kaada raparperit pohjataikinan päälle. Valmista muruseos ja levitä raparperien päälle. Paista 180 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.