IMG_0102.jpg

Vähän jo aikaisemmin vihjailinkin, että blogissa alkaa pyörimään aiheina myös oman kodin suunnittelu, rakentaminen ja sisustaminenkin. Ajatus omasta talosta meillä virisi ensimmäisen kerran jo kolme tai neljä vuotta sitten. Silloin kuitenkin oltiin kummatkin ilman vakituista työpaikkaa ja riski tuntui liian suurelta. Päädyttiin siis rivarikolmioon, joka on käynyt auttamattomasti pieneksi nuppiluvun tuplaannuttua kolmessa vuodessa. 

IMG_5074.jpg

Oltiin jo vähän niin kuin haudattu oman talon rakentaminen, mutta kierreltyämme ja ihmeteltyämme valmiita taloja jonkin aikaa, löysimme itsemme vähän "vahingossa" seisomassa tontin laidalla. Tontti sijaitsee reilun puolen kilometrin päässä lapsuuden kodistani ja tontin omistajan sisko asuu tontin viereisellä tontilla ja sattui olemaan isäni vanha luokkatoveri. Rouvalta saimme tontinomistajan yhteystiedot ja varovainen kaupankäynti tontista alkoi. 

IMG_0320.jpg

Laina järjestyi ja keväällä tehtiin kaupat tontista. Kesä päätettiin sovinnolla rauhoittaa uuteen perheenjäseneen tutustumiseen ja tämä osoittautui loistavaksi päätökseksi. Kävimme kuitenkin asuntomessuilla Jyväskylässä 6 viikkoisen vauvan kanssa ihmettelemässä ja tutustumassa pääasiassa eri talotehtaisiin. 

IMG_5148.jpg

Syksyn alussa tehtiin lohkoaminen ja olemme pikku hiljaa suunnitelleet ja hioneet talomme pohjapiirrustusta. Kirjoittelen tästä myöhemmin omaa postausta. Tämänkään ei ole ollut kovin yksinkertaista.. Syksyn mittaan olemme myös kilpailuttaneet eri talotehtaita ja sopivasti uuden vuoden aatonaattona kävimme kirjoittamassa Kannustalojen kanssa sopimukset ja talopaketti tulee tontille viikolla 22. 

IMG_0331.jpg

Tuntuu helpottavalta, kun lopullinen päätös talotoimittajasta on tehty ja nyt on olemassa päivämäärä, koska talopaketti tulee. Toisaltaan taas tuntuu stressaavalta, kun tietää, kuinka paljon suunniteltavaa ja mietittävää tässä vielä on. Ja toisaltaan nyt paine kohdistuu vielä enemmän minuun. Alkuvaiheen suunnittelu on enemmän ollut tuon miehekkeen harteilla, mutta sisustusratkaisuista kuitenkin suurempi vastuu taitaa olla minulla. Täällä siis eletään tämänkin suhteen kiireisiä ja stressaavia hetkiä.