Meillä on tosiaan taloprojekti taas edennyt harppauksia eteenpäin. Rakennuslupahakemus on sisällä ja pohjapiirrustus on siis lyöty lukkoon. Tällä viikolla mennään suunnittelemaan keittiötä, jotta saadaan sähkösuunnitelmaakin eteenpäin. Tässä olen usean viikon pyöritellyt keittiötä mielessäni ja miettinyt ja pähkäillyt, mitä keittiöltä haluan ja millaisen ulkoasun haluan. 

keitti%C3%B6_1.jpg

Itsellä oli keittiön suhteen muutama ehdoton juttu, jotka halusin. Ensinnäkin halusin erillisen keittiö, en tykkää yhtään avokeittiöistä, halusin keittiöön ikkunan ja ikkunan eteen työtason - ei siis kauheasti vaatimuksia. Kaksi kolmesta toteutui. Meille tulee osittain avokeittiö. Keittiön ja olohuoneen väliin tulee lyhyehkö korkea seinämä, jonka taakse tulee kylmäkoneet ja seinämä myös peittää suoran näköyhteyden tiskipöytään. Ikkunan ja työtason ikkunan eteen sain ja olen tästä jo etukäteen ihan onnessani. Ihana, kun saan tulevaisuudessa leipoa ja katsoa edessä aukeutuvaa näköalaa pihalle. 

laatta_1.jpg

Olen selaillut Pinterestiä ja merkkaillut inspiraatiokuvia itselleni. Ajatuksissa on klassista ja yksinkertaista. Vaaleat kaapit ja muutamaan yläkaappiin maitolasia keventämään yleisilmettä ja tummat työtasot luomaan kontrastia. Välitilaan haluaisin harmahtavaa, mielellään pitkulaista ohutta mosaiikkilaattaa ja ikkunaseinälle tulee maalia, joka jatkuu myös olohuoneen puolelle. Lattiaksi tulee samaa vaaleaa parkettia, kuin muihinkin huoneisiin.

laatta_2.jpg

Tässä muutamia fiiliskuvia (kaikki napattu Pinterestistä). Suurimpana pelkona minulla on, että keittiöstä tulee liian valkoinen ja kliininen, mutta toisaltaan en halua kauheasti lähteä keittiössä revittelemään, koska sitä ei kovin nopeasti lähdetä uusimaan. No katsotaan, mitä saadaan ammattilaisten kanssa aikaiseksi.