IMG_7060.jpg

Lapset nukkuivat tänään jopa luksukselta tuntuvat 40 minuuttia yhtä aikaa ja mitä minä teen sillä aikaa? No kaivan tietenkin uusimman Leivotaan-lehden esille ja pyöräytän herkullisten sarvien taikinan nousemaan. Ihan en ehtinyt herättelemään Hippulaan herkullisella tuoksulla, mutta ehtivät nämä välipalapöytään kuitenkin ja hyvällä ruokahalulla neiti näitä veteli. Raukka tosin luuli syövänsä pullaa, mutta ei kai sen niin väliä.

IMG_7064.jpg

Sarvet (noin 32 kpl)
50 g hiivaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa
2 tl suolaa
1 muna
1 1/2 rkl hunajaa
2 rkl rapsiöljyä
2 dl ruisjauhoja
13-15 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liuota maitoon. Lisää suola, muna, hunaja, öljy ja jauhot vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Alusta voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Kohota leivinliinan alla 50-60 minuuttia. Jaa taikina neljäksi palaksi. Kauli jauhotetulla pöydällä n. 40 cm pyörylöiksi. Leikkaa pyörylät kahdeksaksi kolmionmuotoiseksi palaksi. Rullaa taikinapalat sarviksi leveästä päästä alkaen. Taivuta sarvet loivalle kaarelle. Nosta leivinpaperoidulle pellille niin, että taikinan suippo kärki jää alaspäin. Kohota liinan alla vielä n. 30 minuuttia. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Voitele sarvet vatkatulla munalla ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista sarvia uunin keskitasolla 13-16 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

IMG_7065.jpg