Jokainen perheellinen varmaan tietää, kuinka ärsyttävää hiekkalelujen säilyttäminen on. Tai ainakaan minä en ole niille mitään järkevää säilytyspaikkaa keksinyt. Asutaan tällä hetkellä rivitalossa ja meidän ulko-oven vieressä on sekalainen kasa hiekkaleluja (naapurit varmaan tykkää), jotka napataan mukaan, kun lähdetään puistoon. Takapihalla on toinen kasa, isoa kuorma-autoa ja traktoreita, joita ei kuskata puistoon vaan omalle hiekkalaatikolle. 

IMG_7155_2.jpg

Muovikassi on jotenkin rujon näköinen, sisälle en ole halunnut leluja kantaa ja mitään laatikkoa en ole noiden säilytykseen jaksanut hankkia. Aloin pyörittelemään mielessäni ajatusta vahakankaasta ommellusta säilytyskorista tai pussukasta. Se olisi siistin näköinen, joten voisi hyvin säilyttää tuossa etupihallakin eli olisi naapurien katseen kestävä ja se olisi helppo puhdistaa. Sattumalta kaapista löytyi vanha keittiön pöytäliina, joka on toiminut askartelualustana, mutta on kooltaan niin iso, että raaskin sitä tähänkin tarkoitukseen leikellä. 

IMG_7170.jpg

Palat olin leikannut jo aikaisemmin valmiiksi ja keskiviikkona, kun lapsukaiset KERRANKIN nukkuivat yhtäaikaa päikkärit ja vielä ruhtinaalliset pari tuntia, kaivoin ompelukoneen esille. Puolessa tunnissa säilytyskori oli valmis. Vahakangas ostettu IKEAsta. 

Ompelu sujui helposti, vaikka netin keskustelupalstoilla varoiteltiin vahakankaan ompelun olevan hankalaa. Jossain myös kehoitettiin käyttämään pidempää tikin pituutta, mutta näköjään normitikki olisi toiminut paremmin. Päikkäreiden jälkeen lähdetään pihalle ja katsotaan, miten kori toimii käytännössä. Oliko hitti vai huti?!