IMG_7126.jpg

Meillä on taas Hippulan kanssa leipomisputki päällä. Keskiviikkoiltana meillä kävi pojun kummisetä tyttöystävänsä kanssa kylässä ja pitsan lisäksi koeleivottiin uusimmasta Leivotaan - lehdestä pääsiäisruutuja. Helppoa ja nopeaa leivottavaa malttamattoman kaksivuotiaan kanssa ja lopputulos oli kaunis ja erittäin maittava ja todella makea. Näiden ruutujen ei tarvinnut olla kovinkaan suuria, että makeanhimon sai taltutettua. Tosin tuo kaksivuotias olisi ottanut toisenkin palan, mutta ilkeä äiti rajoitti herkkujen syöntiä.

IMG_7127.jpg

Pääsiäisruudut (n. 15 kpl)
100 g tummaa suklaata
100 g margariinia tai voita
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristelu
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
15-20 pientä suklaamunaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi varovasti kasarissa matalalla lämmöllä. Kun voi on miltei sulanut, lisää suklaa ja sekoita sileäksi taikinaksi. Kaada suklaataikina kulhoon ja sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa n. 33x20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Sulata valkosuklaa ja tumma suklaa. Paloittele suklaamunat. Valuta suklaat kakulle ja ripottele suklaamunan palaset koristeeksi. Leikkaa kakku ruuduiksi ja anna suklaan jähmettyä, jotta koristeet pysyvät kakun pinnalla.

IMG_7131.jpg