Kirjoittelin maaliskuussa (!) ajatuksia wc:n kalusteista ja nyt voin lopultakin todeta, että sen voi vetää yli tekemättömien asioiden listalta. Halusin tilata wc:n kalusteet jostain muualta kuin Puustellista, pakko myöntää, osittain hinnankin takia. Pyysin jälleen tarjouksen wc:n kalusteista kolmesta eri firmasta ja voin sanoa, että palvelu oli jälleen aika kirjavaa. Vierasvessan suhteen minulla oli selkeät visiot siitä, mitä haluan ja arkivessan suhteen ei taas yhtikäs mitään ja kaipilin siihen ammattilaisen apua.

Keittiötä suunnitellessani, pyysin Puuvajasta tarjouksen myös vierasvessasta. Käytin tätä suunnitelmaa yhtenä vaihtoehtona ja vertailin muita tarjouksia tähän hintaan. Lisäksi varasin suunnitteluajan Raision Kvikistä, jossa sain loistavaa palvelua. Suunnittelijan kanssa ajatukset menivät melko mukavasti yhteen ja saimme aikaiseksi melko hyvät wc:n suunnitelmat. Sanon melko hyvät, koska vaikka tykkäsin vierasvessan suunnitelmasta niin jokin siinä kuitenkin tökki ja sen sijaan arkivessasta tuli upea! Hinta oli edullisempi verrattuna Puuvajan tarjoukseen ja materiaalitkin miellyttivät enemmän omaa silmää. Käytiin suunnittelijan kanssa materiaalit läpi ja suunnitelmat piirrettiin yhdessä koneen ääressä ja sain tarjouksen samantien mukaani. Sujuvaa ja tehokasta palvelua!

tuleva%20wc1.jpg

Halusin kuitenkin vielä hakea sen kolmanne tarjouksen ja suuntasin Ravattulan Kalustetukkuun. Kävelin liikkeeseen ilman ajanvarausta ja sattumalta suunnittelijalla oli vapaata ja pääsimme piirtämään kalusteita. Omat ajatukset olivat osittain jalostuneet Kvikillä käynnin jälkeen ja suunnitelmat olivat vähän erilaiset, kuin aikaisemmat ja halusinkin suunnittelijan tuovan uusia ideoita omien ajatuksien rinnalle. Sain jälleen kuvat suunnitelmista mukaani ja tarjouksen myyjä lupasi lähettää sähköpostitse parin päivän päästä - no tarjousta ei edelleenkään ole lähes kuukauden kuluttua tullut, joten meidän päätös oli aika helppo tehdä. Meidän wc:n kalusteet tulee Kvikiltä, joskin olisin todennäköisesti Kvikkiin päätynyt joka tapauksessa.

tuleva%20wc2.jpg

Sovimme uuden ajan suunnittelija Mirja Kauppisen kanssa ja tehtiin vielä "muutamia" muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Vierasvessaan meille tulee 120 cm leveä laatikosto, jonka päälle tulee neliskanttinen malja-allas ja tämän päälle pelkkä peili. Yksinkertaista ja simppeliä. Altaan taakse on tarkoitus laittaa samaa valkoista fasettihiottua laattaa kuin keittiöön ja pienen wc-tilan jujuna saa toimia puunrunkotapetti. Alunperin valitsin kiiltävät valkoiset laatikot, mutta nyt päädyin kuitenkin kauniisen vaalean rusehtavanharmahtavaan kaapinoveen, joka näkyy ensimmäisessä kuvakollaasissa. 

Arkivessaan oli alunperin tulossa upea ja ilmava ratkaisu, joka piti sisällään 120 cm leveän peilikaapin ja allaskaapin sekä erillisen korkean kaapin. Kaapinovet täällä samaa rusehtavanharmahtavaa, jota nyt on tulossa vierasvessaankin. Mies kuitenkin tykästyi Kalustetukun perinteisempään ja käytännöllisempään suunnitelmaan ja Kvikin suunnitelma muokattiin tätä vastaavaksi. Hyvähän siitäkin tuli, mutta omaa silmää alkuperäinen suunnitelma miellytti enemmän. Nyt lopullisessa suunnitelmassa myös arkivessaan tulee sama neliskanttinen malja-allas kuin vierasvessaankin. 

Kvikillä oli synttäritarjouksia ja saimme kummankin wc:n hanat kaupan päälle. Vielä pitäisi löytää wc-istuimet, lattialaatat ja seinälaatat arkivessaan. Vierasvessaan pitäisi myös löytää peilin yläpuolelle tulevat seinävalaisimet. Olen kuitenkin ehdottoman tyytyväinen meidän valintoihin ja levollisella mielellä odottelen lopputulosta. Mitäs tykkäätte meidän tulevista wc:n kalusteista?