IMG_7875.jpg

Aina on hyvä syy herkutella ja tänään oli vielä vähän parempi. Tänään herkuteltiin ihanan ystävän vierailun ja kuninkaallisten häiden kunniaksi ja Lounajukolan fiilistelyjen merkeissä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut tätä herkkua, mutta nyt jääkaapissa odottavat marjat saivat tarttumaan jälleen tähän ihanaan pavlovaan. Mitään hyväksi todettua ohjetta minulla ei ole, joten pientä googlettelua ja kokeiluun päätyi JookostaKookosta.com -blogin pavlova. Tämä oli niin hyvää ja suussa sulavaa, että tätä tulee tehtyä kyllä tänä kesänä vielä uudestaan! 

IMG_7878.jpg

Pavlova

5 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Laita uuni lämpeämään 125 asteeseen. Erottele kanamunan valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ensin puolet sokerista. Kun vaahto on muuttunut hieman sitkeäksi, lisää loput sokerit, joiden joukkoon on lisätty perunajauho. Lopuksi lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä kunnolla. Muotoile pellille haluamasi marenki keko. (Alkuperäisessä ohjeessa, tästä annoksesta tulisi yksi pohja, mutta meitä ei ollut kuin kolme syöjää, joten tein kaksi pyörylää ja silti kokoa tuli ihan kiitettävästi.) Paista marenkipohjaa n. 90 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

IMG_7879.jpg

Mascarponevaahto

1 prk mascarponejuustoa
1 prk vispikermaa
50 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sopivaksi vaahdoksi. Levitä täyte jäähtyneen marenkipohjan päälle. Koristele haluamillasi marjoilla tai hedelmillä. Itse laitoin pavlovaan mansikoita, pensasmustikoita ja puolikkaan passionhedelmän sekä limen lohkoja.