Mä täytin torstaina vuosia. Mittari pyörähti uusille kymmenluvuille ja koska synttäreitäni ei tänäkään vuonna pahemmin juhlistettu, halusin kuitenkin hemmotella itseäni ja paria urhoollista ystävää, jotka lupautuivat meille maalaustalkoisiin. Kokeiluun pääsi Kinuskikissa Salmiakkiseepra.

IMG_9466.jpg

Homma meni jotenkin tekovaiheessa jo mönkään ja tuo salmiakkikiisseli valui vuoasta ulos, mitä ei ole koskaan, ikinä ennen tapahtunut. Olin jo ihan varma, että koko kakku on pilalla. No kakku näytti kuitenkin aamulla ihan syötävältä, joten kakku lautaselle ja koristeet päälle ja yllätyksekseni kakku olikin ihan ok-näköinen. 

IMG_9464.jpg

Iltapäiväkahvilla korkattiin kakku ja voi mikä pettymys! Kakku oli suoraansanottuna ihan kauheaa. Dominopohja kaakaojauheella ja salmiakkimikserillä terästettynä ei sopinut kakkuun. Salmiakkiraidat olivat jotenkin ihan liian karvaita ja tuo vaniljamousse - sitä ei sanat riitä kuvaamaan. Kakku vain hyllyi lautasella ja juustokakun ihana täyteläisyys puuttui. Liivatetta oli vaan kerta kaikkiaan liikaa. Kakkuun tuli yhteensä 13 kappaletta liivatelehtiä. Yök! Pettymys oli melkoinen ja arvatkaa harmittiko tarjota sitä "vieraille", meinasi jo toinen itku päästä kakun takia. En siis suosittele tätä kakkua kenellekään!

IMG_9455.jpg

Onneksi päivän pelastivat nämä ihanat Snickers kuppikakut, joiden resepti löytyy täältä. Nämä olivat ihanan suolaisen ja makean liitto ja tuo maapähkinäkuorrute oli niin hyvää! Näistä myös saa helposti näyttävän näköisiä. Tämä resepti menee talteen ja näitä tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Ihania!

IMG_9456.jpg

SNICKERSKUPPIKAKUT (n. 10-12 kpl)
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1/3 tl Suolaa
2 dl Sokeria
1 dl Fariinisokeria
160 g Voita
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
3 Pientä snickersiä
2 rkl - ½ dl Maitoa
3 rkl Toffee/kinuskikastiketta
 
1. Mittaa sokerit leivontakulhoon ja sulata voi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
 
2. Kaada sulanut voi sokerien päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen ja lorauta sen jälkeen mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja vanilja-aromi.
 
3. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja lisää viimeisenä hyvin pilkotut snickersit ja toffeekastike. Jos taikina tuntuu tönköltä niin lisää vielä loraus maitoa. Jaa muffinssivuokiin niin, että noin 2/3 vuoasta täyttyy. Paista 175-asteisessa uunissa noin 16-18min kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
 
MAAPÄHKINÄVOIKUORRUTUS
115 g Huoneenlämpöistä voita
115 g Maapähkinävoita
1 rkl Vanilja-aromia
Tomusokeria
1-2 rkl Maitoa
 
2 Pientä snickersiä ja toffeekastiketta koristeluun
 
1. Vatkaa voi ja maapähkinävoi tasaiseksi seokseksi ja lisää sitten vanilja-aromi.
 
2. Lisää seokseen tomusokeria vähän kerrallaan kunnes koostumus on sopivan paksu pursotettavaksi. Tomusokerin määrä riippuu lähinnä maapähkinävoin koostumuksesta, jotkut ovat tönkömpiä ja jotkut vähän löysempiä. Omaan kuorrutteeseeni en hirveästi tomusokeria lisännyt, ehkä parin desin verran.
 
3. Vatkaa mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja lisää tarvittaessa vielä ripaus tomusokeria. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele!