Hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä on kotona ollut aina tapana leipoa pipareita itsenäisyyspäivänä, mutta tänä vuonna otettiin pipareiden leivontaan varaslähtö ja piparit on leivottu jo viime viikolla. Tänään tulee kuitenkin leivontaohje pitkästä aikaa. 

IMG_0057.jpg

Pinterestissä törmäsin herkullisen näköiseen juustokakun ohjeeseen ja tätä oli pakko kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty annoslaseihin, mutta meille tulee tänään vieraita, joten koin perinteisen kakun tällä kertaa paremmaksi. Tässä siis ihana piparminttuvalkosuklaakakku.

IMG_0053.jpg

Piparminttuvalkosuklaakakku (20 cm vuoka)

Pohja
n. 150 g tummia täytekeksejä
n. 50 g margariinia

Täyte
2,5 dl vispikermaa
8 rkl tomusokeria
283 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl piparminttuaromia
113g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoittaa joukkoon sula margariini. Painele seos kakkuavuoan pohjalle. Sulata valkosuklaa. Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon 3 rkl tomusokeria. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää loppu tomusokeri. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita joukkoon vaahdotettu vispikerma. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna jyhmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

IMG_0058.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Alkuperäisessä ohjeessa pohja oli tehty Oreos kekseistä, mutta korvasin ne tummilla täytekekseillä. Lisäksi puolet massasta oli värjätty elintarvikevärillä. Jos haluat värjätä osan massasta vaaleanpunaiseksi, jaa valkosuklaatuorejuustoseos kahteen purkkiin ja värjää toinen osa elintarvikevärillä. Jaa tämän jälkeen vispikerma tasan kumpaankin valkosuklaatuorejuustoseokseen.  Koristeeksi tein vielä valkosuklaalla ja piparminttukarkilla kuorrutettuja täytekeksejä ja kakun päälle laitoin vielä piparminttukarkkia.