IMG_0896.jpg

Jostain syystä tämä meidän talon esittely lopahti syksyllä pimeyden tultua ja no.. tässä taloudessa nuo kaksi rasavilliä pitävät huolen, että siivouksen jälkeen tilanne on palautettu ennalleen aika nopeasti. Lauantaina oli kuitenkin siivouspäivä ja muu perhe oli ulkoistettu puistoon. Aurinkokin pilkahti, joten syöksyin äkkiä hakemaan kameran ja koitin nappasta muutaman kuvan meidän ihanasta keittiöstä.

IMG_0898.jpg

Kuvia katsellessa todellakin huomaa, että en ole mikään sisustusbloggari, mutta koittakaa kestää. Olen rakennusvaiheessa kirjoitellut blogiin muutamaan otteeseen meidän keittiösuunnitelmista ja ne tekstit löytyvät täältä ja täältä. Meidän keittiöhän tuli Puustellista ja olen ollut tähän valintaan todella tyytyväinen. Kaikki suunnittelusta toteutukseen ovat menneet nappiin ja keittiö on ollut juuri sitä mtä olen toivonutkin.

IMG_0899_2.jpg

Toiveissahan alunperin oli modernia, yksinkertaista ja ilmavaa, jossa tärkeintä oli toiminnallisuus ja tila leipoa ja tehdä ruokaa. Meillä keittiö on yhtä tilaa olohuoneen kanssa, mutta tuossa tiskiallasta vastapäätä on täyskorkea seinä, jossa ovat kylmäkoneet ja mikro. Lisäksi halusin seinän plokkaavan suoran näkymän olohuoneesta tiskialtaaseen. Tämä on olluut kerrassaan loistava valinta.

IMG_0900_2.jpg

Kaapin oviksi valikoitui korkeakiiltovalkoinen ja yläkaapit ovat vetimettömät (kaapin oven ja hyllyjen välissä on rako, josta kaapin saa siististi auki). Alalaatikoissa ja kaapin ovissa taas selkeälinjaiset nauhavetimet, joita samanlaisia löytyy myös kodinhoitohuoneesta ja neidin vaatekaapin ovista. Kaapiston runkoihin halusin jotain väriä ja päädyttiin tumman harmaaseen, joka luo mielestäni ryhtiä kokonaisuuteen ja toimii hyvänä vastapainona ovien valkoisuudelle. Työtasona on harmaata laminaattia, jossa on hento pintakuviointa. En alkuun tykännyt tästä työtasosta laisinkaan, mutta parempaakaan en löytänyt ja kyllä tähän on silmä tottunut. Ja materiaaliksi halusin nimenomaan laminaatin, koska meillä on noita apukäsiä yleensä aina tekemässä ruokaa ja leipomassa, joten tason täytyy kestää kovaakin kulutusta.

Koska meillä on huonekorkeus 280 cm, meidän yläkaapistot on vähän normaalia korkeammalla ja samoin liesituuletin. Loistava ehdotus meidän keittiösuunnittelijalta! Tuon kaapistoseinän pituus taitaa olla 4,5-5 m ja pelkäsin, että seinästä tulee kauhean raskas, mutta tuo pieni ylimääräinen nosto tuo ilmavuutta ja tasapainoa noihin yläkaappeihin. Suoralinjainen liesituuletin myös rikkoo linjaa mukavasti ja tuo vähän näyttävyyttä olematta kuitenkin liian silmiin pistävä. 

IMG_0902_2.jpg

Lopullisen suunnitelman valmistuttua välitilan laatan valintakin oli aika helppoa ja me päädyttiin tuohon fasettihiottuun, kiiltäväpintaiseen laattaa tiililadonnalla ja se on kyllä ollut loistava valinta. Keittiön, olohuoneen ja eteisen kaikki seinät on maalattu pehmeän harmaalla sävyllä ja se tuo keittiön kauniisti esille taustasta. Ja minun lopullinen rakkauteni on tuo iso ikkuna ja normaalia leveämpi työtaso takaamassa riittävästi tilaa rakkaalle leipomisharrastukselle. Ihan loistava ehdotus jälleen meidän keittiömyyjältä. 

IMG_0894.jpg

Enää on haaveissa uuden keittiönpöydän ja tuolien osto, mutta se saa odottaa vielä vuoden tai kaksi, jotta lapset ehtivät kasvaa ja pöytäkin ehkä säilyy parempana pidempään. Mitäs pidätte meidän keittiöstä?!