20160305_144951.jpg

Meillä ei ole toisessa lastenhuoneessa laisinkaan kiinteitä kaapistoja ja aluksi pojun vaatteet olivat kodinhoitohuoneen kaapissa. Pojun muutettua omaan huoneeseensa oli järkevää siirtää myös vaatteet sinne. Olin haaveillut lipaston tuunaamisesta, mutta jotenkin kalustemaalilla maalaaminen ei kiinnostanut pätkääkään. Sopivasti tuli Strömsön jakso, jossa vanha lipasto tuunattiin kalkkimaalin kanssa.

Paikalliselta Ekotorilta löytyi 7 € tuo kaamea lipasto, jonka edellinen omistaja oli maalannut vaaleanpunaiseksi. Tytär olisi ottanut tuonkin ilosta kiljuen omaan huoneeseensa, mutta minulla oli vähän muita suunnitelmia. Googlettelin kalkkimaalin myyjiä tässä Turun seudulla ja Raisiosta löytyi pieni sisustusliike Putiikki Vanha-Vanto, jossa myytiin Jeanne d`Arc living Vintage Paint kalkkimaaleja.

20160305_155819.jpg  

Valitsin tuonne pojun huoneeseen ihanan harmaan sävyn. Kalkkimaali oli todella helppoa työstää. Pyyhin laatikoston huolellisesti ja muita pohjustustöitä ei tarvittu. Ohensin kalkkimaalia sopivasti ja 100 ml purkki riitti tuon lipaston maalaamiseen. Itse lipaston maalasin kahteen otteeseen ja laatikoiden seinämät kerran.

20160306_145153.jpg

Kuivumisen jälkeen vedin pintaan vielä vahan, jonka ostin maalin kanssa samalla kertaa. Laatikoiden etukanteen liimasin decoupè-lakalla tapettia piristeeksi. Tuo vaalean siniharmaa talotapetti on pojun omasta huoneesta ja graafinen tapetti taas meidän työhuoneesta. Vetimet ostin Bauhausista. 

IMG_0916_2.jpg

Lipastosta tuli aivan ihastuttava ja täydellinen pojun huoneeseen. Väri sopi kuin nakutettuna seinän utuiseen siniharmaaseen ja tuohon tapettiin. Laatikot tuovat mukavaa särmää lipastoon. Hintaa lipastolle tuli n. 25-30€. 

p.s. pahoittelen huonolaatuisia kännykkäkuvia postauksen alussa. En ikinä muista napata kunnon kameralla kuvia näistä projekteistani. Onneksi sentään puhelimella tuli pari kuvaa otettua.