IMG_1134.jpg

Sadepäivät ja sairastelupäivät ovat meillä yhtä tuskaa, kun ulos ei pääse. Energiaa noissa kahdessa naperossa on vaikka muille jaettavaksi. Poju varsinkin on innostunut leipomaan ja laittamaan ruokaa, joten yleensä varsinkin sadepäivinä koitetaan keksiä jotain helppoa leipomista.

IMG_1138.jpg

Tänään leivottiin helppo kukkaleipä, jonka ohje löytyi vanhasta Leivotaan-lehdestä. Päälle laitettiin sesamsiemeniä ja hasselpähkinärouhetta. Nam nam! Tämä oli superhelppoa ja hyvää!

IMG_1136.jpg

IMG_1146.jpg

Tarvitsin myös huomiseksi töihin kokouspullaa, joten leivottiin muksujen kanssa tiikerikakkua pitkästä aikaa. Ihan perinteistä tiikerikakkua en "pystynyt" tekemään, joten sekoitin tummiin raitoihin hasselpähkinärouhetta joukkoon ja se toikin kivaa piristystä.

IMG_1141.jpg

Meitä nauratti miehen kanssa, kun Hippula ihmetteli missä tiikerikakun raidat on? En muista, koska olisin viimeksi tehnyt tiikerikakkua, joten neiti ei todellakaan voinut tietää, että kakussa on raitoja. Hauskasti neiti yhdisti, että oikeilla tiikeireillä on raidat, joten kai kakullakin pitää olla.. :) 

IMG_1140.jpg