IMG_4147.jpg

Vanha opiskelukaveri pisti pari viikkoa sitten viestiä ja pyysi apua, kun heidän hääkakuntekijänsä oli yllättäen perunut kakun teon. Vaikka hääkakun tekeminen vähän kauhistutti, lupauduin homman hoitamaan, koska toiveena oli yksinkertainen, valkoinen sokerimassalla kuorrutettu kakku. Oman twistinsä hommaan tarjosi kuitenkin se, että kakku on gluteeniton ja maidoton. Sulhanen ei perinteisiä maitotuotteita pystynyt käyttämään, mutta esimerkiksi suklaa sieti, joten päädyttiin käyttämään maidottomia tuotteita, mutta toisessa moussessa käytin suklaata.

Googlettelin ja päädyin käyttämään kakussa mahdollisimman tummaa suklaata. Esimerkiksi käyttämässäni Fazerin suklaassa oli merkintä, että saattaa sisältää pieniä määriä maitoa. Jos teet ohjeeni mukaan ja kakun täytyy olla täysin varmasti maidoton, niin huomioi tämä myös suklaan valinnassa.

IMG_4150.jpg

Kyseessä on peruskakkupohja gluteenittomista jauhoista tehtynä ja välissä limemoussea ja minttusuklaamoussea. Googlettelin tovin erilaisia moussevaihtoehtoja ja lista kädessä suuntasin Citymarkettiin ostoksille, koska oli kuullut siellä olevan laajat valikoimat erikoistuotteita. Huonosti kävi ja listalla olleita juttuja ei löytynytkään ja jouduin soveltamaan. Mutta lopulta onni onnettomuudessa ja mousseista tulikin todella hyvänmakuisia ja ystävältäkin sateli kiitoksia ja kehuja kakusta.

 

Limemousse (maidoton)

1 prk GoGreen Kaura Vispiä

1/2 prk alpro Go on - maustamaton

1 limen kuoriraaste

2 liivatelehteä

1 limen mehu

sokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaura vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon puolikas purkki Alpron Go on - maustamatonta sekä limen kuoriraaste ja sokeri. Lämmitä limen mehu kiehuvaksi ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita mehun joukkoon. Kaada liivateseos moussen joukkoon. 

IMG_4149.jpg

Minttusuklaamousse 

1 prk GoGreen Kaura vispi

1/2 prk alpron Go on - maustamaton

2 liivatelehteä

Fazer Pure Dark 70% cocoa - Twist of mint

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaura vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon alpron Go on - maustamaton. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet joukkoon. Lisää moussen joukkoon pilkottu suklaa ja liivateseos.