IMG_6450.jpg

Syyskuun alussa tuli taas yksi vuosi lisää mittariin ja alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, leivoin kuitenkin kakun itselleni. Tai no töihin olin kakun jo vienyt, mutta kotiin ei ollut kakkua tarkoitus laisinkaan tehdä, mutta niin se mieli kuitenkin muuttui yöunien jälkeen. Koska harvoin tulee kakkuja ns. ilman syytä leivottua, niin tietenkin täytyy jotain uusia juttuja silloinkin kokeilla. 

To do-listalla on jo pitkään ollut nakukakku valuvalla suklaaganachella. Aluksi piti tehdä ihan pieni kakku, mutta jotenkin se 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka näytti niin onnettoman pieneltä, kun syöjiä olikin yhtäkkiä 12!! No tätä sitten syötiinkin pitkään ja hartaasti.

IMG_6447.jpg

Pohjana tässä on perinteinen tumma kakkupohja, jonka kostutin vaniljamaidolla. Välissä lime curdia ja valkosuklaalimemoussea. Pinnan kuorrutin voisokerikreemillä ja päällä tosiaan maitosuklaa ganache. Koristeena rouhittua valkosuklaata ja miehen töistä tuomaa jotain keksimurua sekä omasta kukkapenkistä haettuja krasseja. 

Kakku oli kyllä todella hyvää. Valkosuklaalimemousse on ihanan raikasta yhdistettynä limecurdiin ja tuo päällinen niin hyvää ja ihanan pehmeää! Nam!