Nämä cup cakesit ansaitsivat ehdottomasti ihan oman postauksen. Halusin kokeilla Hippulan synttäreille jotain uutta. Ajatus lähti liikkeelle suolatusta karamellikastikkeesta ja päätyi näihin taivaalliseen hyviin kuppikakkuihin.

IMG_7278.jpg

Ohje näihin löytyy täältä. Ekan satsin kinuskikastiketta onnistuin polttamaan, mutta seuraava onnistui, kun seurasin vaistojani. Suklaakuppikakut olivat taivaallisen hyviä ja koostumus täydellinen. Niiden reseptin laitan tähän itsellenikin muistiin.

Suklaa kuppikakut
1/2 cup + 1 rkl kaakaojauhetta
1/2 cup + 1 rkl kuumaa vettä
2 1/4 cup vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 cup + 1 rkl suolatonta voita
1 2/3 cup sokeria
3 munaa
1 rkl vanilja sokeria
3/4 cup kermaviiliä

Sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä voi ja sokeri kattilassa. Sulata voi miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen. Kun voi on kokonaan sulanut, siirrä seos vatkauskulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kunnes seos on jäähtynyt. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin. Lisää vanilja sekä kaakao-vesi-seos. Lisää lopuksi jauhot ja kermaviili vuorotellen seokseen. Jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä vuossa 10 minuuttia, jonka jälkeen nosta kuppikakut ritilän päälle jäähtymään.