Tänään tultiin yhden aikakauden päätökseen. Meillä oli pari viikkoa sitten talon sisällä avoin työpaikka ja hain paikkaa ja sain paikan. Yhtäkkiä siirryn rivityöntekijästä lähes 80 ihmisen esimieheksi. Tänään oli viimeinen työpäivä vanhassa työssäni ja sanoin heipat ihanille ihmiselle, joiden kanssa olen kuluneen vuoden aikana kokenut ja nähnyt paljon ja jakanut ilot ja surut. Tippa linssissä vaihdoin viimeiset halaukset, mutta silti kutkuttavin tunnelmin siirrän katseen jo tulevaan ja uusiin haasteisiin.

IMG_7981.jpg

Ilman läksiäiskakkua työkaverit eivät jääneet ja eilen saivat jo kollegat maistella tätä lähes gluteenitonta ja laktoositonta juustokakkua, jossa on brownies-pohja ja kinuskimoussea ja päällä herukka-vadelmamoussea. Ja tänään vuorossa oli osaston väki. Päällä suklaata, keksimurua ja tuoreita mansikoita. Taivaallisen hyvää! Tässä vielä ohjetta, jos joku haluaa tätä herkkua kokeilla.

Browniepohja
200g laktoositonta suklaata
200g voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sekaisin munat ja sokeri. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan n. 28 cm. Paista 170-asteisessa uunissa noin 30 min. Niin, että brownie on keskeltä hieman löysää, mutta irtoaa hieman reunoistaan. Jäähdytä huolellisesti.

IMG_7988.jpg
 

Kinuskimousse

2 liivatelehteä
tilkka vettä
2 pkt Valio Kinuskituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
3 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää tomusokeri. Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivate tuorejuuston joukkoon. Lisää vispikerma ja sekoita varovasti. Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle.

 

Herukka-vadelmamousse

vadelmia ja herukoita n. 400g
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 pkt Valio maustamaton tuorejuusto
0,5-1 dl tomusokeria maun mukaan

Kiehauta erityisesti ulkomaiset marjat kattilassa. Paseeraa marjat siivilän läpi. Vatkaa vispikerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri. Lisää paseeratut marjat tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate. Lisää viimeiseksi vispikerma. Lisää täyte jähmettyneen kinuskitäytteen päälle. 

 

Koristele kakku haluammallasi tavalla. Itse kakku on laktoositon ja gluteeniton, mutta käyttämäni koristeet toki sisältävät gluteenia ja laktoosia, mutta syöjien joukossa tällä kertaa ei ollut ainuttakaan allergikkoa.