IMG_20170827_173216.jpg

Heinäkuussa näytti pahalta mustikkasadon kannalta, mutta tänä kesänä mustikkaa on taas riittänyt ja mustikat ovat valtavan kokoisia. Ollaan siinä mielessä onnellisessa asemassa, että loistavat mustikkamaastot alkavat oman tontin rajan tuntumasta, joten mustikoita voi poimia samalla kun vahtii lasten leikkejä hiekkalaatikolla. Ja tuohon voi kipaista poimimaan vielä lasten nukkumaanmenon jälkeenkin. 

IMG_20170827_173219.jpg

Kauheasti en ole mustikasta mitään tänä kesänä leiponut. Yhden mustikkapiirakan ja mustikkarahkan ehdin tekemään. Niinpä kävin vielä yhden satsin mustikoita keräämässä, jotta saatiin valkosuklaamustikka muffinsseja. Tässä teillekin herkullinen ohje.

Valkosuklaa mustikka kuppikakut

2 dl sokeria
150 g voita
2 munaa
1,5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
hieman suolaa
100g valkosuklaata
4 dl mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Lisää joukkoon mustikat ja rouhittu valkosuklaa. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrute

n. 75 g voita
1 pkt tuorejuustoa
2 rkl mustikkasosetta
tomusokeria

IMG_20170827_173223.jpg
 

Kuorrutteesta tuli aika löysää, mutta maku oli herkullinen. Koristeeksi vielä muutama mustikka niin syksyinen herkku on valmis.