1944784.jpg

Löysin Suomalaisesta kirjakaupasta loppuviikosta loistavan kirjan. Tähän asti olen tehnyt kaikki värjäilykokeilut vähän sinnepäin. Tietoa olen hakenut netistä ja kysellyt käsityöopettajaksi valmistuvalta kaverilta. Nyt löysin Anna-Karoliina Tetrin Luonnonvärjäys -kirjan, joka vaikuttaa todella hyvältä. Kirjasta löytyy paljon vinkkejä värjäyskasveista ja käydään läpi erilaisia värjäystekniikoita. Lisäksi kirjassa on paperin teko-ohjeita ja kasvimaaliohjeita ja kankaanvärjäystä kasveilla. Voi olla, että kaivan värjäyskattilat vielä talviteloilta.

Viikonloppu kului Tampereella kaupunkiin tutustuen ja mitäpä käsityöihminen kaupungista etsisi. Hakusessa oli ensinnäkin Tampereen lanka-aitta, mitä emme Itsenäisyydenkadulta löytäneet. Pitäisikö kapuan vielä siellä olla vai olimmeko todellakin niin sokeita? Mutta Aili Jokinen kuitenkin löytyi. Sieltä mukaan tarttui kaksi kerää marjapuuron väristä Maija-lankaa ja kolme kerää ihanan vihreää Sandnesgarnin Sisua.

1944790.jpg

Ja kun Tampereella oltiin, niin piti käydä tietenkin myös Särkänniemessä. Tarkoitus oli käydä vain akvaariossa, mutta Tampere-päivän johdosta sisään pääsi puoleen hintaa, joten kävimme katselemassa Tamperetta myös Näsinneulasta ja pitihän myös delfiinejä käydä ihmettelemässä. =)

 1944771.jpg